2015. november 3., kedd

Megszólalt a Colectiv egyik tulajdonosa

Négy nappal a péntek este bekövetkezett bukaresti tűzvész után végre megszólalt a Colectiv klub egyik tulajdonosa.


Club Colectiv, Costin Mincu, bukaresti tűzvész, Goodbye To Gravity, Bukarest,
Costin Mincu. Fotó: Agerpres
Costin Mincu ügyvédjén keresztül adott ki közleményt, amelyben azt írta: a fájdalomtól megkövülten áll az események előtt.

A Colectiv klub három részvényese először hétfőn mutatkozott a nyilvánosság előtt, amikor rendőrök kíséretében jelentkeztek az ügyészségen, de sem érkezésükkor, sem a több mint hatórás kihallgatásuk utáni elvezetésükkor — mindhármukat 24 órára őrizetbe vették — nem voltak hajlandók nyilatkozni az épület előtt várakozó újságíróknak.

Vlad Hosu ügyvédi irodájának Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatban Costin Mincu kitér arra, hogy a gyászos éjszakán számos barátját és kollégáját vesztette el, miközben sokan mások az életükért küzdenek. Halála pillanatáig gondolni fog rájuk, de, mint írja: egy része neki is meghalt már október 30-án.

Azt remélte, egy „szép történet” bontakozik ki a Colectiv klubban, amit a zene iránti szenvedélye fűt majd. A történetnek rémálomszerű vége lett.
Bárcsak letörölhetném azok könnyeit, akik elvesztették szeretteiket. Nem tehetek egyebet, mint lehajtott fővel állok az ítélőszék előtt. Rettenetesen sajnálom a történteket - írja közleményében Costin Mincu.
Sunt împietrit de durerea din mine și din jurul meu. Am pierdut colegi și prieteni dragi în noaptea care ne-a îndoliat...
Szerző: Cabinet de Avocat Vlad Hosu2015. november 3.


A bejegyzés alatti hozzászólásában Mincu ügyvédje rámutatott arra, hogy elsősorban barátként áll a gyanúsított mellett, akit gyermekkora óta ismer. Védőügyvédként arra vigyáz, hogy védencét ne ítéljék el olyasmiért is, amiért nem felelős és nem hibás.

Közben kedden 32-re emelkedett az áldozatok száma, miután reggel belehalt sérüléseibe egy súlyos légúti károsodással és testének több mint felén égési sérülésekkel kórházba került 28 éves lány. A Mediafax hírügynökség összesítése szerint a tűzvész 135 sebesültjét ápolják a bukaresti kórházakban, közülük 18-an vannak életveszélyes, 17-en pedig súlyos állapotban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.