2015. november 3., kedd

Johannis üzent a tüntetőknek

A román államfőt „lenyűgözte” a ma esti tüntetésen résztvevő emberek polgári öntudata. Johannis szerint most a politikusok térfelén pattog a labda.


tüntetés Bukarestben, Románia, Klaus Johannis, Club Colectiv, bukaresti tűzvész,
Johannist lenyűgözte a tömeg. Fotó: Facebook/Dan Mihai Bălănescu
A ma esti megmozdulás az emberek azon óhajából fakad, hogy méltóságukat tiszteletben tartsák. Arról értesültem, hogy a tömeg azt kéri és várja el — véleményem szerint jogosan —, hogy valaki végre politikai felelősséget vállaljon. A következő lépést a politikusoknak kell megtenniük, tudomást kell venniük az eseményekről, nem hagyhatják figyelmen kívül a lázadási szellemet – írta kedd este a Facebook-oldalára Klaus Johannis.
Kedd este mintegy 25000 ember vonult utcára Bukarestben a több mint 30 halálos áldozatot követelő tűzvész felelősségét egymásra hárító hatóságok — a 4. kerületi polgármester (Cristian Popescu Piedone), a miniszterelnök-helyettes (Gabriel Oprea) és a kormányfő (Victor Ponta) — lemondását követelve.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.