2015. november 20., péntek

Gyurcsány ismét mondott egy-két érdekes dolgot

Nem fülke-, hanem alkotmányos forradalomra van szükség Magyarországon - mondta a bukott kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke egy pénteki budapesti konferencián.


Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció, Magyarország, Orbán-kormány, illiberális demokrácia,
Gyurcsány Ferenc. Fotó: Balogh Zoltán/MTI
Gyurcsány  szerint ennek szükségességéről meggyőzni a polgárokat „nehéz munka lesz”.

A volt szocialista miniszterelnök arról is beszámolt az egybegyűlteknek, hogy vidékre indul a konferenciáról, ahol:

„hittérítő munkát folytat demokratikus apostolként”.


Azt, hogy tényleges forradalommal döntsék meg a rendszert, a politikus azzal utasította el, hogy erőszak és vér nélkül akarnak győzni, visszaállítani a demokráciát.

„Nem lehet a jogállam sérelmét, az alkotmányosság sérelmét egy másik sérelemmel helyretenni” - jelentette ki a jogszabályok átalakításáról szólva.

Szavai szerint a DK talán az egyetlen párt ma, amelyik folyamatosan hangsúlyozza, hogy „ez a kormány mindennap árt az országnak, ezért aztán az az érdekünk, hogy amilyen gyorsan csak lehet, ez a kormány menjen”.

Gyurcsány már nem gondolja, hogy „ott kell folytatni, ahol 2010-ben abbahagytuk", hanem bonyolultabb, összetettebb, többlépcsős, a 2010-es állapotokat felülíró megoldásokra van szükség.

Bejelentette: jövő februárra készül el új pártprogramjuk, amely „kvázi kormányprogram”.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.