2015. november 25., szerda

Gyurcsány elmegy a falig a bevándorlókért

Nem változtat a bevándorlással kapcsolatos, a menekültek befogadását pártoló álláspontján a volt miniszterelnök akkor sem, ha a magyarok, sőt saját pártja tagjainak többsége nem ért egyet vele.


Magyarország, illegális bevándorlás, Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció, migráció, Orbán-kormány,
Gyurcsány a határon túl. Fotó: Sóki Tamás/MTI
A politikus egy szerdai lakossági fórumán úgy fogalmazott, hogy nem lesz „harminc ezüstpénzért a politika Júdása”. Hozzátette: álláspontja tisztességes, és belső meggyőződésén alapul.
Olyan embereknek, akik a háború elől menekülnek, nem lehet azt mondani, menjenek vissza a hazájukba, ahol halál várja őket, még akkor sem, ha biztosan vannak közöttük olyanok, akik reális veszélyt jelentenek - mondta Gyurcsány Ferenc.
A volt kormányfő arra biztatta hallhatóságát, hogy ha úgy akarnak élni, mint az osztrákok vagy a németek, akkor ebben a kérdésben is próbáljanak meg úgy gondolkodni, mint ahogyan azt ezekben az országokban teszik.

Magát hitét nem gyakorló római katolikusnak nevezve azt mondta: Ferenc pápával ért egyet, aki arra kérte az embereket, hogy ne zárkózzanak el azok elől, akik szükséget szenvednek.

A rablóbanda


Gyurcsány Ferenc élesen bírálta a kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt, mondván, a jelenlegi kormánypárt hosszabb távon bukásra van ítélve, mert nincs mögötte teljesítmény.


Hosszan ostorozta a korrupciót, és rablóbandának nevezte a kormány tagjait. Név szerint említette Orbán Viktor kormányfőt, Lázár János, Szijjártó Péter és Rogán Antal minisztereket, akiknek meggazdagodására szerinte nincs megfelelő magyarázat.

Saját anyagi helyzetét, módosnak nevezve magát, annak tulajdonította, hogy politikai pályafutása előtt sikeres vállalkozásokat irányított.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI