2015. november 18., szerda

Ezzel robbantotta fel az Iszlám Állam az orosz repülőt

Fényképet tett közzé az Iszlám Állam szerdán egy házilag elkészített robbanószerkezetről, amely állítása szerint az orosz repülőgép október 31-i szerencsétlenségét okozta.


A képen három egymás mellé helyezett tárgy látszik egy kék lepedőre helyezve: egy dobozos Schweppes Gold üdítőital, egy gyújtószerkezet és egy kapcsoló.

A fénykép a dzsihadisták Dabiq című internetes magazinjának angol nyelvű verziójában jelent meg, valódiságát hivatalos források egyelőre nem erősítették meg.

Egy nyugati repülőgépet akartak megtámadni


A Dabiq-ból az is kiderül, hogy az Iszlám Állam eredetileg nem a Sínai-félsziget felett felrobbantott orosz repülőgépet, hanem egy olyan utasszállítót akart megtámadni, amely a terrorszervezet elleni, Washington vezette nemzetközi koalíció valamely tagjához tartozik.

A cikk szerint a terroristák azután döntöttek az orosz gép elleni támadásról, hogy Moszkva szeptember végén megkezdte légicsapásait a milícia szíriai állásai ellen.
Miután rést találtunk a sarm-es-sejki nemzetközi repülőtér biztonsági rendszerén (...) orosz gépre változtattuk a célpontot - írja a Dabiq.
Az írás szerint a dzsihadisták pokolgépet juttattak a gépre, amely „219 orosz és 5 más származású keresztes* halálát okozta egy hónappal Oroszország meggondolatlan döntése után”.

A lapszámban olvasható visszautalás szerint mindez azt a célt szolgálta, hogy „megmutassák az oroszoknak és mindenkinek, aki velük szövetségre lép, hogy nem lesznek biztonságban a muzulmánok földjein, sem pedig légtereikben”.
A levantei térségben (a Földközi-tenger keleti partvidékén) naponta több tucat ember halálát okozó légicsapásaik a balsorsot hozzák rájuk; ahogyan ők gyilkolnak, úgy gyilkolják meg őket is Allah engedelmével - olvasható a szövegben.

Igazságos terror


A terrorszervezet magazinjában bejelentették továbbá, hogy az Iszlám Állam kivégzett egy norvég és egy kínai túszt, akikért két hónapja válságdíjat követeltek.


A dzsihadisták havonta megjelenő propagandalapjának legújabb száma az Igazságos terror címet viseli, és a párizsi vérengzés egyik áldozatát ellátó mentősök képe áll a címlapján.

* Az iszlám szélsőségesek a többnyire keresztény lakosú országok polgárait bélyegzik meg a „keresztesek” jelzővel, párhuzamot vonva ezzel a középkori keresztes háborúk és a muzulmán világban dúló modern kori konfliktusok között.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/vhegy