2015. november 26., csütörtök

Ez történt a támadás éjszakáján a Bataclanban — EODM-interjú

Az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes akar elsőként fellépni, ha újra kinyit a párizsi Bataclan rendezvényközpont - mondta el Jesse Hughes, a zenekar énekese a Vice-nak adott interjújában.


Bataclan, párizsi vérengzés, Eagles of Death Metal, Vice, Jesse Hughes, Josh Homme,
Fotó: Christophe Petit Tesson/EPA/MTI
November 13-án három felfegyverzett terrorista támadta meg a Bataclant, ahol az együttes koncertezett, 89 embert gyilkoltak meg.
Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda - mondta az énekes, akit látszólag nagyon megviseltek az események.
Hughes azt is részletesen leírta, mi történt a támadás éjszakáján: „Láttam az egyik terroristát, amikor menekülni próbáltam. Megfordult és rám irányította a fegyvert, de a lövedék az ajtókeretet érte.”

A zenekar minden tagja életben maradt. Matt McJunkins basszusgitáros néhány nézővel együtt egy szobába futott, mikor ki akart jutni az épületből.
A helyiségben már vérző sebesültek voltak, mikor odaértünk. Néhány székkel és egy kis hűtőszekrénnyel elbarikádoztuk az ajtót. Valaki hagyott benne egy üveg pezsgőt, azt használtuk volna fegyverként. Folyt a vér a padlón mindenütt - emlékezett vissza McJunkins.
Azt is elmondta, hogy a lövöldözés 10-15 percig tartott és egyre közelebbről hallatszottak. Majd egy robbanásról beszélt, ami megrázta az egész szobát. Az egyik terrorista robbantotta fel magát.

Julian Dorio dobos az első lövések hatalmas erejét említette:
Puskapor szaga csapta meg az orromat. Megláttam két fegyverest, akik folyamatosan tüzeltek a közönségre. A színpad széle felé kúsztam hason.
Az Eagles of Death Metalt 1998-ban alapította Hughes és Josh Homme, aki nem volt ott a párizsi koncerten. A Vice riporterének megmutatta az egyik SMS-t, amit azon az éjszakán kapott: „Mindenkire lőttek. Túszokat ejtettek. Csupa vér vagyok.

A zenekar párizsi koncertjén az 1500 főt befogadó rendezvényközpontban telt ház volt a terrortámadás idején.


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
MTI/BBC/Vice