2015. november 19., csütörtök

Életmentő meccslefújás

A kedd esti hannoveri Németország-Hollandia barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést azért kellett lemondani, mert terroristák több pokolgépet akartak felrobbantani a mérkőzés helyszínén - írta csütörtökön a Bild egy titkos kormányzati dokumentumra hivatkozva.


terrorizmus, Németország, Hannover, terrorakció, Thomas de Maiziere, pokolgép, merénylet, HDI Arena,
Rendőrök a hannoveri HDI Arena. Fotó: Julian Stratenschulte/EPA/MTI
A lap szerint a szövetségi alkotmányvédelmi (BfV) hivatal kedd kora este eljuttatott Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszternek egy feljegyzést, amelynek alapján nem volt más választás, mint a hannoveri HDI Arena kiürítésének elrendelése.

A BfV egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott információk alapján azt írta, hogy egy csoport terrorista merényletre készül, több pokolgépet is fel akar robbantani a stadionban a mérkőzés közben. 
A robbanószerkezeteket egy mentőautóban akarják becsempészni a stadionba. A terv szerint a csoport vezetője elvegyül a szurkolók között, és lefilmezi a merényletet. Később, éjfél után a hannoveri főpályaudvaron is felrobbantanak egy pokolgépet - írták.

A hatóságok nem találtak robbanószert Hannoverben


A főpályaudvaron ugyan egy vonaton felfedeztek egy gyanús csomagot, amelyet ellenőrzött robbantással ártalmatlanítottak, de kiderült, hogy pokolgéputánzat volt, nem tartalmazott robbanószert.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI