2015. november 17., kedd

El akarja hagyni Afganisztánt? Ne tegye!

Németország kampányt indított azért, hogy elbátortalanítsa az afgán menekülteket az Európába való illegális bevándorlástól.


Németország, Afganisztán, afgán menekültek, migráció, illegális bevándorlás, Európai Unió,
Bevándorlók a németországi Wegscheid közelében. Fotó: Armin Weigel/EPA/MTI
A menekültválságban más európai kormányok is tettek hasonló kísérleteket.

A német kampány vasárnap kezdődött az afgán fővárosban. Számos hirdetőtáblán jelent meg olyan plakát, amelyen az Afganisztánban beszélt dari, illetve pastu nyelven ez szerepel: El akarja hagyni Afganisztánt? Biztos ebben?

A plakátokon internetes linkeket tüntettek fel, amelyek a kabuli német nagykövetség Németország Afganisztánban, valamint Ne higgyen a Németországgal kapcsolatos mendemondáknak! című oldalaira vezetnek.

Az egyik oldalon az áll:
Ne higgyen a mendemondáknak és az embercsempészek terjesztette hamis információknak arról, hogy egyszerű eljutni Németországba, és hogy ott az élet nem fáradságos!
Ne kockáztassa az életét azzal, hogy Európába próbál menekülni. Az embercsempészek bűnözők, akiket egyedül a pénz érdekel. Ők nem mondják el az igazat, és nem tőrödnek az emberek életével.
A kampány célja cáfolni azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a menekülteket pénzadományokkal, lakhatási engedélyekkel és a kormány által biztosított munkahelyekkel fogadják. Szó van benne az Európába tartó út kockázatairól, a megtörtént tragédiákról.

Az ENSZ október végén nyilvánosságra hozott adatai szerint a Földközi-tengeren az Európába tartó úton az idén addig 3440 ember halt meg vagy tűnt el. A görögországi Leszbosz szigetén pedig, amely a menekültáradat egyik kapujává vált, már kezd betelni a halálos áldozatok számára kijelölt temető.

Németország a menekültek elbátortalanítására indított kampányával a magyar és a dán kormány nyomdokain jár, amely libanoni lapokban elhelyezett fizetett hirdetésekben próbálta meg eltéríteni az embereket attól, hogy Európába menjenek. A közel-keleti országban mintegy egymillió szíriai menekült tartózkodik.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI