2015. november 8., vasárnap

Colectiv45 — Meghalt a Goodbye to Gravity dobosa

Negyvenötre emelkedett vasárnap estig az október 30-i bukaresti tűzvész áldozatainak száma.


Club Colectiv, Goodbye To Gravity, bukaresti tűzvész, elhalálozás, Bogdan Enache
Fotó: Octav Ganea
A vasárnap este elhunyt 45. áldozat annak a rockegyüttesnek a tagja volt, amelyiknek a koncertjén a múlt pénteki tragédia történt.

Bogdan Enachét, a Goodbye to Gravity dobosát egy svájci klinikába próbálták átszállítani, de útközben életét vesztette, ezért az őt szállító repülőgép visszafordult Bukarestbe.

Az öttagú együttes két gitárosa már az első napokban meghalt, a még életben lévő énekes és basszusgitáros is kritikus állapotban fekszik egy rotterdami, illetve egy bukaresti kórházban.

A sebesültek egy részét külföldi kórházakba szállítják


Vasárnap este a román védelmi minisztérium kérésére Bukarestbe érkezett a NATO egy - repülő intenzív osztállyá alakított - C17-es lökhajtásos kórházgépe, amely az éjszaka folyamán Nagy-Britanniába, illetve Norvégiába szállítja a tűzvész tíz súlyos, de szállítható állapotban lévő sérültjét.

Eddig 21 súlyos sérültet vettek át belgiumi, hollandiai, ausztriai, izraeli és németországi kórházak. A bukaresti kórházakban ápolt életveszélyes sérültek száma az egészségügyi miniszter szerint meghaladja a harmincat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI