2015. november 8., vasárnap

Colectiv: 44 halálos áldozat — Magyarország segít

Az éjszaka során hárman haltak bele sérüléseikbe Bukarestben, így a Colectiv klubban október 30-án egy koncerten kiütött tűz halálos áldozatainak száma 44-re emelkedett.


Club Colectiv, Románia, bukaresti tűzvész, Bukarest, Magyarország, Goodbye To Gravity,
Fotó: Robert Ghement/Mediafax
A bukaresti kórházakban további 46 ember életéért küzdenek az orvosok, 16 sérültet hollandiai, belgiumi és ausztriai kórházakban ápolnak.

Vasárnap Magyarországi és brit kórházakba szállítanak sérülteket. Orvosi szempontok alapján döntik el, hogy hány sérültet szállítanak Magyarországra, illetve Nagy-Britanniába. A szállításhoz a román védelmi minisztérium repülőgépeket bocsátott rendelkezésre.

Az orvosok már korábban figyelmeztették a közvéleményt, hogy súlyos égési sérüléseknél az első hét után kritikus időszak következik, amikor szövődmények léphetnek fel. A szombaton történt halálesetek a légköri viszonyok változásával is összefüggésben állhat, Bukarestben ugyanis a korábbi derült időt párás, ködös időjárás váltotta fel.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI