2015. november 30., hétfő

Ciprasz a Twitteren bombázta a törököket

A Twitter közösségi oldalon élcelődött Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök török kollégájával, Ahmet Davutogluval vasárnap.


Alekszisz Ciprasz, Ahmet Davutoglu, Angela Merkel, Francois Hollande, Twitter, török légtér, orosz vadászgép, Görögország, Törökország,
Míg Mutti is Papa Hollande édes pillantásokat vetnek egymásra, Ciprasz és Davutoglu a Twitteren kommentháborúznak. Fotó: Eric Vidal/Reuters
Mindkét politikus a brüsszeli EU-török csúcson vett részt.

A görög miniszterelnök hivatalos, angol nyelvű fiókjában négy üzenetet címzett török kollégájának, mielőtt törölte volna üzeneteit.

„Davutoglu miniszterelnöknek: szerencsére a mi pilótáink nem reagálnak olyan gyorsan, mint a tieitek az oroszokkal szemben” - írta első bejegyzésében Ciprasz, utalva a török légteret megsértő orosz gép lelövésére.

„Ami az Égei-tengeren folyik, az felháborító és hihetetlen” - írta második bejegyzésében.

„Milliárdokat költünk fegyverekre. Ti - hogy megsértsétek a mi légterünket, mi - hogy elfogjunk benneteket” - tette hozzá harmadik bejegyzésében a görög kormányfő, utalva arra, hogy Görögország szerint török repülőgépek rendszeresen engedély nélkül lépnek be a görög légtérbe, amit Törökország vitat.

„Nekünk van a legkorszerűbb légi fegyverrendszerünk - de a földön nem tudjuk elkapni a csempészeket, akik miatt ártatlanok fulladnak vízbe” - írta negyedik, és egyben török kollégájának címzett utolsó bejegyzésében.

Davutoglu csak az első üzenetre válaszolt: „A pilótákat illető kommentek aligha vannak összhangban a mai nap szellemével. Alekszisz: koncentráljunk a pozitív napirendünkre” - írta hivatalos Twitter-fiókjában a török kormányfő.

Ciprasz üzeneteire rengeteg, javarészt a görög miniszterelnököt bíráló bejegyzést tettek közzé a Twitter-felhasználók. A politikus végül egy újabb, egyben utolsó üzenettel indokolta bejegyzéseit:
Ugyanabban a szomszédságban élünk és őszintén kell beszélnünk, hogy megoldásokat találjunk.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI