2015. november 11., szerda

Boldogasszony-kiállítás Sepsiszentgyörgyön

Boldogasszony-kiállítás, Sepsiszentgyörgy, Székely Nemzeti Múzeum, kultúra, képzőművészet, magyarság, vallás,
A kiállítás december 2-ig
tekinthető meg
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban nyitják meg csütörtökön a Kárpát-haza Galéria által szervezett Boldogasszony vándorkiállítás újabb állomását jelentő tárlatot.


A csíksomlyói Mária kegyszobor megalkotásának az ötszázadik évfordulójára hirdetett Mária-év alkalmából szervezett kiállítás 55 kortárs magyar művész Boldogasszony-ábrázolását mutatja be.

A vándorkiállítás az összetett és sokrétegű Boldogasszony-képről kíván kortárs művészi olvasatot adni.
Nagyon érdekes, hogy a konzervatívnak tűnő témát a művészek nagy szabadsággal közelítették meg. Nemcsak a megszokott kanonikus alkotások, hanem nagyon friss lélegzetű művek is láthatók - mondta Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója aki egy kiállított művével is jelen lesz a kiállításon.
A tárlaton mások mellett Gyulai Líviusz grafikus, Hager Ritta textilművész, Haris László fotóművész, Jankovics Marcell grafikus, filmrendező, Kárpáty Tamás festőművész, Kő Pál szobrász, Kubinyi Anna textilművész, Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató, Kusztos Endre grafikus, festőművész, Melocco Miklós szobrász, Móser Zoltán fotóművész, Petrás Mária keramikus és Somogyi Győző festőművész, grafikus alkotásai láthatók.

A kiállítást Erdélyben eddig Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen és Gyimesközéplokon láthatta a közönség.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI