2015. november 18., szerda

Az utastérben robbant a pokolgép

Az október végén Egyiptomban lezuhant orosz utasszállító repülőgép utasterében helyezték el a katasztrófát előidéző pokolgépet


A Kogalymavia orosz légitársaság lezuhant Airbus A-321 típusú repülőgépének roncsai. Fotó: EPA/MTI
A Kogalymavia orosz légitársaság lezuhant Airbus A-321 típusú repülőgépének roncsai. Fotó: EPA/MTI
A Kommerszant című orosz lap meg nem nevezett nyomozati forrásra hivatkozva azt írta, hogy a detonáció az utastér hátuljában, a repülőgép farokrészéhez közel következett be, nem pedig a rakodótérben, ahogy arról a korábbi jelentések szóltak.
Az előzetes feltételezések szerint a robbanószerkezetet az egyik ablak melletti ülés alatt helyezték el. Működésbe lépése okozta a gép vázának roncsolódását és az utastérben keletkezett hirtelen nyomásvesztést, amelynek hatása robbanásszerű - írta a Kommerszant.
A Kreml kedden közölte a honlapján, hogy terrorcselekmény okozta az utasszállító katasztrófáját. Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett a felelősök kézre kerítésére, az orosz légierő pedig fokozta Szíriában a szélsőségesek elleni légicsapásokat.
A Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra közlekedő repülőgép október 31-én, a felszállás után 23 perccel zuhant le az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigeten. Fedélzetén 217 utas — köztük 17 gyermek — és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki sem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt.
Forrás: MTI