2015. november 22., vasárnap

Átvonult fél Európán mielőtt Párizsban felrobbantotta magát

A francia rendőrség szemtanúk segítségét kérte vasárnap este a múlt heti párizsi merényletek során a Stade de France nemzeti stadionnál felrobbant harmadik öngyilkos merénylő azonosításához. Ennek érdekében közzétették az elkövető fotóját.

öngyilkos merénylő, párizsi vérengzés, franciaországi terrortámadás, Iszlám Állam, Párizs, Stade de France, illegális bevándorlás, Police Nationale
Ő a második, aki menekültként érkezett Európába. Forrás: Twitter/Police Nationale
A rendőrség pénteken azt közölte, hogy a harmadik merénylőt — hasonlóan ahhoz a kamikazéhoz, aki mellett egy hamis szíriai útlevelet találtak — Görögországban regisztrálták október 3-án. A két férfi együtt érkezett Európába.

A hamis szíriai dokumentumokkal beutazott merénylő fotóját már korábban közzétették, de a rendőrség azóta sem tudta a személyazonosságát megállapítani.

A nemzeti standionnál felrobbant három öngyilkos merénylő közül egyet tudtak eddig azonosítani: Bilal Hadfi 20 éves francia állampolgárt, aki Belgiumban élt.

Az első számú körözött, a párizsi támadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam belga állampolgár még szökésben van. A Skype internetes kommunikációs hálózaton arról beszélt egyik barátjával még a múlt héten, hogy Szíriába akar menekülni - írta a La Libre Belgique című belga napilap az amerikai ABC News hírtelevízióra hivatkozva.
A november 13-án, hét helyszínen elkövetett párizsi merényletekben 130 haltak meg, köztük egy ember a Stade de France-nál.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI