2015. november 2., hétfő

Állami kitüntetést kapott a bukaresti tűzvész két hőse

Klaus Johannis román államfő „Az Érdemért” nemzeti érdemrend lovagi fokozatát adományozta post mortem a pénteki bukaresti tűzvész két áldozatának.


Club Colectiv, Adrian Rugină, Claudiu Petre, Bukarest, Románia, Klaus Johannis, Goodbye To Gravity,
Claudiu Petre és Adrian Rugină
Claudiu Petre és Adrian Rugină, annak a bátorságnak, önfeláldozásnak és odaadásnak az elismeréseként kapták a kitüntetést, amellyel megpróbálták mások életét megmenteni sajátjuk feláldozása árán a Colectiv klubnál történt tragédiánál - közölte az elnöki hivatal.

A román médiában megjelent beszámolók a belvárosi szórakozóhelynél történt, több mint harminc áldozatot követelő tűzvész hőseiként írták le Claudiu Petre fotóst és Adrian Rugină-t, a Bucium együttes dobosát.

A szemtanúk szerint mindketten sértetlenül kijutottak az égő klubból, majd visszatértek a sűrű füstbe borult, lángokban álló helyiségbe, hogy segítsenek azoknak, akiknek nem sikerült kimenekülni.


Ruginát barátai látták, amint a kijárat közelében a menekülők által letaposott, földön fekvő embereket próbálja felemelni, és kivonszolni a klubból. Később már nem került elő, annyira megégett, hogy felesége csak a tetoválásai alapján tudta azonosítani a halottak között.

Claudiu Petre kétszer is visszatért a lángok közé, hogy bennragadt barátait kimentse. Végül ő is eszméletét vesztette a mérgező füstben. Az időközben megérkezett tűzoltók hozták ki a klubból, a szomszédban működő szülészet ügyeletes orvosa pedig háromnegyed órán keresztül próbálta újraéleszteni, de már nem sikerült megmenteni az életét.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI