2015. november 12., csütörtök

A Jobbik nem halogatná a magyar-román határkerítés megépítését

Az ellenzéki párt azt kéri a magyar kormánytól, hogy haladéktalanul kezdje meg a műszaki határzár kiépítését a magyar-román határon.


magyar-román határ, migráció, Magyarország, Románia, Jobbik, határkerítés, embercsempészet, illegális bevándorlás,
Kübekháza: a magyar, a szerb és a román határ metszéspontja. Fotó: Sóki Tamás/MTI
Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerint a szlovén-horvát határon épülő kerítés kényszerpályára sodorja Magyarországot.

A Jobbik szerint két lehetőség marad az illegális bevándorlóknak:
  1. megpróbálják erőszakkal áttörni valamelyik határszakaszt, vagy
  2. Románia felé mennek.

Mirkóczki az aggodalmait igazoló információk birtokában van: a parlament honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottsága a román határra nehezedő nyomást valószínűsíti.

Románia és a szerb modell


Azt mondta, a 453 kilométeres, vagyis a teljes szakaszon meg kell kezdeni az építkezést, mielőtt az embercsempészek bejáratnak egy új útvonalat. Annak is hangot adott, hogy szerinte Románia nem fogja feltartóztatni a migránsokat, hanem a „szerb modellt” követi, azaz simán átengedni őket.

Mirkóczki Ádám szerint ha a kormány politikai tőkét kíván kovácsolni és a megmentő szerepében tetszelegni, akkor nem fog azonnal lépni, megvárja, amíg az embertömegek újra elözönlik az országot.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI