2015. október 21., szerda

Szövetségbe tömörültek Székelyföld turisztikai egyesületei

A Pro Turismo Terrae Siculorum Szövetséget a székelyföldi megyékben működő, turizmusban érdekelt szervezetek hozták létre.


Pro Turismo Terrae Siculorum Szövetség, turizmus, Székelyföld, faluturizmus, Gyilkos-tó
Gyilkos-tó — Fotó: Varga György/MTI
A szövetség a turisztikai szolgáltatások hatékonyságának növelését, Székelyföld egységes turisztikai megjelenítését, a turizmus fejlesztését, népszerűsítését, a társult szakmai és gazdasági szereplők versenyképességének fejlesztését tűzte ki céljául.

A szövetség nem profitorientált, független civil kezdeményezés, amely a társult és később csatlakozó, turizmusban érdekelt civil szervezetek önként vállalt együttműködésén alapul.
Gombamód jelentek meg a különböző tourinfo irodák, ahol az alkalmazottak egy része nem tudja, hogy milyen programokat kínálhat. Ezek koordinálása kihívás és egyben az egyik szerepkör, amit a szövetségnek el kell látnia - idézte a Kovászna megyei önkormányzat szerdai közleménye Albert Zoltánt, az alapító Csomád Bálványos Kistérségi Társulás munkatársát.
A turisztikai szakember szerint egy olyan egységes idegenforgalmi identitást kell kialakítani, amely egyelőre csak a kinyilatkoztatások terén létezik.

A szövetség tevékenységeiről a szövetség Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI