2015. október 29., csütörtök

Szentliga — Szárnyaltak a kékmadarak Isztambulban

A Szentliga szimulátorbajnokság 19. kiírásának kilencedik állomása Isztambul volt.


Formula-1 Szentliga, Szentliga, BlueBird Racing, Török Nagydíj, szimulátorsport, F1,

A Török Nagydíj sikeresen zárult a BlueBird Racing számára; az Isztambul Parkban olyasmi történt a csapattal, ami ebben az idényben még nem fordult elő: mindhárom autó a top tízben fejezte be a futamot.

Szabó Lóránt a második, Hatházi Vilmos a negyedik, Okos Zsolt pedig a nyolcadik helyről vághatott neki a versenynek. Az első rajtkockából Fórizs Tibor (SepsiSzSE) indulhatott; ő a lágyabbik gumin kezdte versenyét, így a „kékek” gumielőnyben voltak, ami rendkívül fontos, s akár meghatározó is lehet a futam végkimenetelét illetően a „gumigyilkos” isztambuli versenypályán. Ott van például a majdnem gázelvétel nélkül, 240-es tempóban teljesíthető, hatalmas nyolcas kanyar, ami kifejezetten a jobb elsőt falja.

A rajt aránylag sima, balesetmentes volt: Szabó megtartotta a második helyét, és próbálta tartani a tempót a lágyabbik gumin haladókkal, ami sikerült is neki, és a bravúrosan teljesített, kétkiállásos verseny után újabb győzelemmel gazdagodott. Hatházi ezúttal is kormány-problémákkal küzdött, de még így is sikerült felkapaszkodnia a dobogó harmadik fokára. Okos a 2 pontot érő 9. helyen ért célba.

A regnáló bajnok Vargyasi Tamás (FSR) második helyen zárta a futamot; egyedülő ő szerzett pontokat az FSR-nek, így a BBR és a Point Team faraghattak hátrányukból. A BBR 40 pontot szerzett ezen a futamon, míg ellenfelei 18 pontot gyűjtöttek; érdekesség, hogy az FSR a Point Team és a SepsiSzSE egyforma pontértékkel gazdagodtak a török futamon.

Ha a BBR-nek sikerül átmentenie a jó formát az Osztrák Nagydíjra is, és azon túl, az elkövetkező futamokon is képesek lesznek egy kiugró eredményekre, az sem kizárt, hogy előbb-utóbb behozzák lemaradásukat a csapatbajnoki tabellán. (Hatházi)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.