2015. október 21., szerda

Szentliga — Nagyot ment az ördög Kanadában

A BlueBird Racing versenyzői számára az elmúlt hét a felkészülés jegyében telt.


BlueBird Racing, Szentliga, Kanadai Nagydíj, szimulátorsport, F1,

A Szentliga 19. kiírásának soron következő megmérettetésére Kanadában került sor a legendás Gilles Villeneuve-ről elnevezett versenypályán.

Akik rendszeresen követik heti beszámolóinkat, már tudják, hogy a „kékek” egy ideje új csapattárssal „gazdagodtak”; jelenléte megszokottá vált a garázsban, s ha már ott van űzi is gonosz játékait szakadatlanul. Neki „köszönhetően” Hatházi Vilmos már az időmérőn sem vehetett részt - szerverhiba -, ám ezzel még koránt sem ért véget az ördögi játszma.

Az időmérőt Szabó Lóránt nyerte, Okos Zsolt a 7. helyről indulhatott, Hatházinak is sikerült végül csatlakozni a többiekhez, az utolsó rajtkockából várta a ... csodát.

Szabó remekül rajtolt, megtartotta a vezető pozícióját és mindvégig az első helyen autózott. Senki nem veszélyeztette a győzelmét, ám a garázsból az ördög ismét beintett: amikor már csak nagyon kevés maradt hátra a versenyből Lóri fékjei elfogytak. Ő ugyan megpróbálta még így is végigvinni a versenyt, de három körrel a vége előtt kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Okos is kiválóan elkapta a rajtot, és a futam elején remekül versenyzett, pár csatában is részt vett, ám az ördög kapzsi volt, nem elégedett meg Lóri fékjeivel, így hát Zsolttal is eljátszotta ugyanazt, amit a csapattárssal. Végeredmény is ugyanaz: technikai KO. 

Csapattársaival ellentétben Hatházi versenye szerencsétlenül indult: a rajtnál kialakult balesetben megsérült az első szárnya, így már az első kör végén a boxba kellett látogatnia. A szervizelés 40 másodperces lemaradással járt. Ráadásként a technika ördögét is cipelte magával: a motorhűtés nem volt a megfelelő, ezért spórolnia kellett a tempón, sokkal hamarabb kellett felváltania, nem hagyhatta, hogy a motort elérje a megfelelő, maximális fordulatszámot. Hatházi végül, ördögtől űzve, a 12 pontot érő negyedik helyen futott be.

A Kanadai Nagydíjat Vargyasi Tamás (FSR) nyerte, aki 113 ponttal vezeti a bajnoki tabellát. Albert Sándor a második helyen zárta a futamot és 18 ponttal gazdagította a címvédő Point Team-et. A harmadik helyen, kiváló teljesítményt nyújtva, a bokszutcából rajtoló Lukács Szabolcs (FSR) ért célba. A Dynamic Team is nagyon jól szerepelt: egy 6. és egy 8. helyezéssel 12 pontot szereztek a csapatnak.

A szentligások jövő héten Isztambulban mérik össze sebességüket. A „kékmadarak” remélik, az ördögfiókát Kanadában hagyták, és végre valahára lesz egy sima futamuk is. (Hatházi)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.