2015. október 16., péntek

Szentliga — Királyok a hercegségben

Hétfőn ismét nekifeszültek a komoly kihívásnak a BlueBird Racing versenyzői: teljesíteni a 62+2 kört Monaco utcáin, mégpedig úgy, hogy a lehető legtöbb ponttal térjenek haza. 


BlueBird Racing, Szentliga, F1, szimulátorsport, Monacói Nagydíj,

Ez olyannyira sikerült is, hogy ők szerezték a legtöbb konstruktőri pontot ezen a futamon.

Mindezt annak ellenére, hogy Hatházi Vilmoson ismét kifogott a technika, így egy újabb versenyt kényszerült idő előtt feladni.

Szabó Lóránt a zöld asztalnál elért - a futam után kizárták a győztest - barcelonai, és immár a monacói győzelme után így nyilatkozott:
Az időmérő edzésen nem igazán sikerült tiszta kört autózni mivel nagyon nagy volt a forgalom a pályán, bár azt hiszem, ha sikerült is volna egy tiszta kört futnom, akkor sem lett volna meg a rajtelsőség. A második helyezéssel elégedett voltam, hiszen tudtam, hogy ha odafigyelek a rajtnál és megtartom a második helyet, akkor Fórizs Tibor mögött nyugodtan autózhatok, és adott esetben nyomást is tudok majd helyezni rá. 
Ez a taktika be is vált, hiszen Tibor hibájának köszönhetően viszonylag hamar át tudtam venni a vezetést és innentől kezdve csakis a gumikra meg a lekörözött versenyzőkre kellett koncentrálnom. Kicsit nehezítette a dolgomat, hogy a futam alatt semmilyen elektronikus kijelző nem működött az autón, így fogalmam sem volt, hogy milyen állapotban vannak a gumik, a fékek és a motor.
Okos Zsolt is megszerezte idénybeli első pontjait, annak ellenére, hogy a harmadik körben az utolsó helyre esett vissza, innen sikerült „felkapaszkodnia” a hetedikre. Így nyilatkozott a futamról:
Egy balszerencsésen induló, de happy end-del végződő futam volt. A rajt jól sikerült, hiszen ismét két helyet javítottam. Majd a harmadik körben sikerült megpördülnöm és jól feltartanom azokat, akik mögöttem érkeztek. Visszaestem az utolsó helyre, de végül tudtam stabilan autózni és nagyon kevés hibával befejezni a hetedik helyen a versenyt. 
Lórinak végre összejött a győzelem, nekem sikerült pontokban végeznem, így két legyet is ütöttünk egy csapásra. Azonban keserű szájízzel tekintünk arra, hogy Vili ismét sok pontot érő helyet bukott a technika miatt és nem sikerült úgy teljesítenie, ahogy azt a teszthét során eltervezte. 
Azonban előre tekintve, jó fele haladunk és most jönnek olyan pályák amelyek mindhármunknak igencsak kedvünkre való.
Hatházi Vilmos ismételten idő előtt fejezte be a futamot és szomorú szájízzel állt mikrofon elé:
Nagyon nehéz, úgy befejezni a futamot, hogy nem vagyok biztos az autómban. Sajnos a technika mindig fölém kerekedik és mindig keresztbe húzza a számításaimat. Most is igencsak jó helyről kellett feladnom a versenyt. A tempóm megvolt ahhoz, hogy Lórival tartani tudjam a lépést, a sok tesztelés a hét folyamán azt mutatta, hogy igencsak nagy esélyünk van a kettős futamgyőzelemre. Ezt a közeljövőben szeretnénk véghezvinni, azonban ehhez az is szükséges, hogy ne veszítsünk felesleges pontokat, és a futamunk akkor érjen véget, amikor a kockás zászlót belengetik számunkra. 
Bizakodó vagyok és mindig csak arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb ponttal térjünk haza a futam végén.
Jövő hétfőn, már a tengeren túlról, Kanadából küldenek számunkra értesítést a kék madaraink. Sok sikert számukra!

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.