2015. október 7., szerda

Soros György színt vallott: támogatja a bevándorlást

migráció, illegális bevándorlás, népvándorlás, Orbán Viktor, Soros György, Heti Válasz,
Forrás: Heti Válasz

Lehet kapcsolódásokat találni Soros György alapítványa és a migránsokat útikönyvvel segítő szervezet között, de az igazi rokonság eszmei: a mozgalmár-aktivista világ rávetette magát a bevándorlás támogatására — olvasható a Heti Válasz holnap megjelenő számában.


A lap e heti címlapsztorija az amerikai–magyar milliárdos és a magyar miniszterelnök között feszülő ellentét hátterét boncolgatja.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök is előállt egy hatpontos tervvel a válság megoldására. Csakhogy terve, amely a menedékkérők és migránsok emberi jogait alárendeli a határok biztonságának, az Európai Unió megosztásával és tönkretételével fenyeget, mert megtagadja azokat az alapelveket, amelyekre az unió épül, és megsérti a törvényeket, amelyek szerint kormányozni kellene − idéz a lap Soros György a Project Syndicate globális véleményfórumon megjelent írásából.
Az amerikai–magyar milliárdos, aki alapítványával a „nyílt társadalom” eszméjének legbőkezűbb támogatója, szándékosan gyűjtötte össze ugyancsak hat pontba elképzeléseit, hogy alternatívát kínáljon Orbán koncepciójával szemben. Míg a magyar kormányfő célja a vándorlás megállítása, Soros koncepciója az emberi jogokra összpontosít, s a migráció támogatása következik belőle. Soros leszögezi, hogy az uniónak évente be kell fogadnia egymillió menekültet, minden más már csak arra vonatkozik, hogyan lehet ezt finanszírozni, levezényelni.

Vagyis — vonja le a következtetést a szerző — a világ egyik legbefolyásosabb embere, aki számtalan civilszervezet és médium működését finanszírozza Magyarországon is, meghirdette a határok lebontásának, a migránsok szinte korlátlan befogadásának programját.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Heti Válasz