2015. október 20., kedd

Sepsiszentgyörgyön tart előadást Pál Feri

Három hosszú év után október 30-án ismét Székelyföldön üdvözölhetjük Magyarország kedvencét, a nálunk is méltán népszerű Pál Ferenc atyát.


Pál Feri, Sepsiszentgyörgy, előadás, Pál Ferenc, mentálhigiéné, párkapcsolatok, hit,
Pál Ferenc. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
A neves pap és lélektani, mentálhigiénés szakember ezúttal legújabb könyvéhez kapcsolódó, A magánytól az összetartozásig című előadását hozta el.

Érdemes végre leszámolni azzal az illúzióval, hogy egy párkapcsolat akkor jó, akkor „az igazi”, ha nem kell érte semmit tenni, mert „magától működik”. Ebbe az illúzióba rengeteg kapcsolat belebukott már, magától ugyanis nem működik semmi, még a testünk sem. Ha elhanyagoljuk, akkor legyengül, sebezhetővé válik, megbetegszik. Miért gondoljuk, hogy a szerelemmel, a párkapcsolattal máshogy van ez? 

Pál Feri, Sepsiszentgyörgy, előadás, Pál Ferenc, mentálhigiéné, párkapcsolatok, hit,
A legmélyebb szereteten alapuló kapcsolatért is folyamatosan dolgozni kell, ha nem akarjuk egyszer csak azon kapni magunkat, hogy valami megváltozott, elromlott, kiüresedett.

De hogyan lehet egy kapcsolaton „dolgozni”? Melyek azok a területek, amelyekre különösen figyelnünk kell, és mit tehetünk, ha baj van? Mik azok a korai figyelmeztető jelek, amelyek távolodásra, elsodródásra utalnak, és milyen eszközökkel lehet aktívan tenni azért, hogy nehézségek idején is meg tudjuk őrizni az összetartozásunkat? Hogyan tarthatunk ki egymás mellett hűségben és elégedettségben?

Ma már a kutatásoknak köszönhetően rengeteg információ áll rendelkezésünkre minderről. Jóval több, mint amennyi benne van a köztudatban. Gazdag tudásanyag és praktikus eszközök sokasága kínálja magát, melyekből a még egyedülállók és a már kapcsolatban élők egyaránt profitálhatnak. Ezekből ad ízelítőt Sepsiszentgyörgyön Pál Feri, a tőle megszokott élményszerű stílusban.

Pálferi


A 2013-as Prima Primissima-közönségdíjjal kitüntetett, frenetikus humorú előadót — komikusként is remekül helyt állna — ma már talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen neve az elmúlt évek során fogalommá, intézménnyé vált.


Híres „keddi alkalmaira” minden héten több mint ezren zarándokolnak el Budapesten, és Magyarország minden pontján különleges eseménynek számít, ha előadást tart.

Őt meghallgatni, élőben találkozni vele, valóban óriási élményt jelent. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a legjobban foglalkoztatnak minket, és egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyes magyarázatokkal, ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás.

Sepsiszentgyörgyön október 30-án találkozhatunk vele. Garantáltan élvezetes és tartalmas estére számíthatunk. Az előadás este hét órakor kezdődik az Unitárius Templomban. Jegyek még kaphatók a Városi Szervezőirodában.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vheghy/közlemény