2015. október 2., péntek

Sepsiszentgyörgy lekerült a szégyenfalról

Mármint ami a viccbe hajló, abszurd városfejlesztési bakikat illeti, kerékpárút téren.


kerékpárút, biciklisáv, Sepsiszentgyörgy, Budapest, Petőfi-híd,
Alatta vagy felette? Forrás: Facebook/Pesten Hallottam
Néhány nappal ezelőtt nagyot ment az interneten a világ legzöldebbjének kikiáltott sepsiszentgyörgyi bicikliút, ami azért lett a kifigurázások tárgya, mert a biciklisáv kialakításakor a tervezők megfeledkeztek az ott álló, és a sávot teljes szélességben blokkoló, évtizedes fákról, így az gyakorlatilag használhatatlan a biciklisek számára. 

Úgy tűnik, az anyaországi városfejlesztők inspirációként tekintettek a székely „bravúrra”, amiből aztán jókorát merítve kifejlesztették a maguk „úttörő”, „korlátolt” változatát: a budapesti Petőfi-hídra rajzolt kerékpárút egy szalagkorlát formájában mutatkozó akadályba ütközik.

Jóllehet, a sepsiszentgyörgyihez hasonlóan, itt is egy nem megfelelően végrehajtott, későbbi javításnak alávetett projektrészletet láthatunk, mégsem tudjuk megállni, hogy ne kuncogjunk a magyar útépítők leleményességén, miközben köszönetet is mondunk nekik, amiért városunkat kissé hátrább szorították a szégyenlistán. (kgy)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.