2015. október 26., hétfő

Rangos díjat kapott Dancs Annamari

A sepsiszentgyörgyi énekesnő kapta Az évad operettszínésze díjat szombat este a Budapesti Operettszínházban, ahol a magyar operett napja alkalmából adtak át elismeréseket.


Budapesti Operettszínház, operett, zene, Dancs Annamari, Csárdáskirálynő, Lehár Ferenc, Kálmán Imre,
Benkóczy Zoltán, Gubik Petra, Kállay Bori, Dancs Annamari, kerényi Miklós Gábor művészeti igazgató, és Szomor György. Forrás: Facebook
Dancs Annamari a klasszikus operettek szubrett szerepeiben, különös tekintettel a Csárdáskirálynőben (Stázi szerepében) nyújtott teljesítményéért kapta a díjat.

Annamarit eképpen méltatták:
Kislányos báj és elbűvölő nőiesség, egy tűzről pattant sepsiszentgyörgyi művésznő, aki ma már nem csak szülőföldjének nagy kedvence, de a budapesti nézők szívébe is belopta magát. Csodálatos énekhangját és szertelen játékkedvét több műfajban is gyakorolja: operett, musical, zenés játék, sztepp, rock, keringő számára egyre megy.
Az operettszínház és a Musica Hungarica Kiadó kezdeményezésére 2002 óta október 24-én ünneplik a Magyar Operett Napját — a műfaj két kiválóságának élete is szorosan kötődik ehhez a dátumhoz: 1882-ben e napon született Kálmán Imre, 1948-ban pedig ekkor hunyt el Lehár Ferenc. Ezen a napon több kategóriában adják át a Budapesti Operettszínház elismeréseit.

További díjak, kitüntetések díjazottjai:
  • az évad musicalszínészének járó elismerést Szomor György vehette át, az Isten pénze című produkció, Scrooge szerepében nyújtott teljesítményéért,
  • az évad legígéretesebb ifjú művészének odaítélt Marsallbot-díjat Gubik Petra a Fame című musical Carmen szerepében nyújtott alakításáért kapta meg,
  • a Musica Hungarica Kiadó életműdíját Benkóczy Zoltánnak ítélték oda több évtizedes színművészi teljesítményéért,
  • a Bársony Rózsi-emlékgyűrűt Kállay Bori a Csárdáskirálynő Anhilte szerepében nyújtott teljesítményéért vehette át.

KAPCSOLÓDÓ:
Színház, szerelemÚj lemezzel jelentkezett Dancs Annamari

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI