2015. október 30., péntek

Orbán Viktor: Európa kezd felébredni

Európa népei kezdenek felébredni, rájöttek arra, hogy a bevándorlás kulturális kérdés: az identitásunk forog kockán - mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában.


migráció, illegális bevándorlás, Magyarország, Európai Unió, Orbán Viktor, menekülthullám, migránsözön,
Orbán Viktor. Fotó: Illyés Tibor/MTI
De nemcsak Európa népei, hanem a nemzeti kormányok is ébredeznek, egyre többen fogalmazzák meg, hogy a határok védelme és ellenőrzése nem rossz dolog.

Orbán Viktor szerint Brüsszeltől nem várható megoldás, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett európai uniós kvótarendszer terve „átnőtt egy még nagyobb veszélybe”, mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák.
Ezt végképp nem fogadjuk el az EU-tagsággal az nem jár együtt, hogy valaki más — Magyarország akarata ellenére — meghatározza, hogy a magyarok Európába illegálisan érkezett embereket fogadjanak be - jelentette ki Orbán.
Feltette azt a kérdést is: mikor és ki szavazott arról Európában, hogy ide milliószám be fognak engedni törvénytelenül érkező embereket, majd szétosztják őket?
Ilyen döntés nem született egy választáson sem, így a mai történéseknek hiányzik a demokratikus alapja. Ma a rendezett, jogszerűen működő EU állapotából az anarchikus állapotok felé haladunk, mert több vezető is természetesnek fogadja el a jogon kívüliség állapotát.
A kormányfő Európa közös veszélyei közé sorolta a terrorveszély megnövekedését — amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „terroristából egy is sok” —, valamint a közbiztonság alakulását. Utóbbiról azt mondta:
Az a veszély fenyeget, hogy beengedjük, sőt behívjuk a Közel-Kelet sajátos belső konfliktusait az EU-ba.
A visszatoloncolással kapcsolatban a miniszterelnök megerősítette: a magyar álláspont szerint nem toloncolhatják vissza Magyarországra az itt regisztráltakat, mert a szabályok nem azt mondják, hogy ide kell őket visszaküldeni, hanem azt, hogy oda, ahol először beléptek az EU-ba.
Ez pedig Görögország, amely egyébként az egész helyzet kulcsa. Görögország nem végzi el a déli határainak védelmére vonatkozó munkát.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI