2015. október 30., péntek

Orbán szerint ők az „invázió” fő mozgatói

A migránsözönt — a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában Orbán Viktor az „invázió” megnevezést használta — egyrészt az embercsempész-hálózat „biznisze” mozgatja, másrészt azok az aktivisták, akik „mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat”.


Soros György, migráció, illegális bevándorlás, Európai Unió, Magyarország, embercsempészet, Colleen Bell,
Európa kezd felébredni? Fotó: Armin Weigel/EPA/MTI
Orbán szerint a nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben.
A bevándorlókat segítő aktivisták akaratlanul is részévé válnak az illegális nemzetközi embercsempész-hálózatnak - tette hozzá.
Kifogásolta továbbá, hogy „olyan véleménynyomás alakul ki Európában, hogy azzal szemben politikusok nem mernek egy másik koncepció jegyében megszólalni”. Példaként azt említette, hogy a kerítés szót nem lehet kimondani.

Amerika


A magyar kabinetet kritizáló Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet szavaira a kormányfő úgy reagált: „ez már reálpolitika (...), ez már meztelen nemzeti vagy birodalmi érdek”.

Az Egyesült Államok nem támogatja azt a bevándorláspolitikát, amelyet Magyarország képvisel. Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének New York-i felszólalásából egyértelműen kiderült, hogy Amerika érdekeivel nem ellentétes, ha Európába hirtelen több millió bevándorló érkezik háború tépázta térségekből.
„Miközben persze az ő érdekeikkel ez nem ellentétes, azért kíváncsi lennék, hogy ha valaki vízum nélkül be akar jutni az Egyesült Államokba, sikerülne-e élve. Aligha” - mondta Orbán Viktor.
Ha Magyarország a felét megtenné annak, amit az Egyesült Államok tesz, ahol kerítést, falakat építenek és tűzparancs van, akkor a keresztvizet is leszednék rólunk.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI