2015. október 28., szerda

Nyílt levél Peti András alpolgármesternek és a marosvásárhelyi RMDSZ-nek

Alpolgármester úr!

Sehogyan sem tudom leírni azt a szót, hogy „tisztelt”. Mert egy fikarcnyi tisztelet sem maradt bennem Ön és a marosvásárhelyi RMDSZ iránt!


Marosvásárhely, Peti András, Lakó Péterfi Tünde, Valentin Bretfelean, magyarság, kisebbségi jogok, RMDSZ,
A „mintaszerű” Velentin Bretfelean. Forrás: tirgumureseanul.ro  
Olvasom, hogy mintaszerűnek tartja a városunk rendőrségét, akiktől tanulni lehet. Olvasom, hogy védelmébe vette Valentin Bretfelean-t, azt az embert, aki a vásárhelyi magyarságnak igencsak nagy ellensége. Nem, nem ellenfele, jól írtam.

Mondja, alpolgármester, hogy tudnak Önök aludni? Hogy tudnak belenézni az emberek szemébe? Hogy merik a magyarság képviseletének nevezni magukat? Önök — és csak azért nagybetűvel írom, mert így helyes — elrabolták a városunk magyarságától az utolsó reményszikrát is! Több mint két évtizede sunyi módon visszaélnek az emberek jóhiszeműségével. Vajon meddig tudják ezt tenni? Meddig tudják még azzal verni a mellüket, hogy minket képviselnek? Hogy veszik a lelkükre, hogy lassan de biztosan elfogy a magyarság a városból? Bernády György városából? Mert undorodva, szinte tehetetlenül kell szemlélnünk a maguk árulásait! Egyiket a másik után! Nem tudják hol a határ? Nem tudják, hogy egy darabig hallgat a nép, s tűr, de egyszer csak elszakad a húr?

Eljött az ideje, hogy kimondjam: elsősorban Önöket teszem felelőssé a saját magam kényszerű külföldre kerülése miatt is, amit újra meg kellett lépnem. Mert a 2013 -ban történtek után, (mivel nem voltam hajlandó az RMDSZ sorait erősíteni) szülővárosomban egészen egyszerűen nem kaptam munkát, mert féltek a magyar vállalkozók alkalmazni. Mert „leszóltak felülről”.

Igen, eljöttem, viszonylag megnyugodhatnak, hogy elhallgattattak. De csak viszonylag. Mert hazamegyek. Úgy, hogy már ártani többé nem tudnak nekem. Hogy a megélhetésem biztosítva lesz.

És velem együtt, szépen sorjában mindenki hazaér.

És egyszer csak vége lesz ennek a kutyakomédiának, amit Önök nem restellnek a magyarság képviseletének beállítani.

Egyszer csak azon kapják magukat, hogy felelniük kell a bűneikért.

Addig is, százszor gondolják meg, mit vétenek a magyarság ellen. Mert el fog jönni az igazság órája. Majdnem azt írtam, hogy még nem késő, tegyenek értünk, a valóságban, ne használják ki a saját nemzettársaikat, próbálják menteni, ami még menthető. De erre Önök már nem képesek. Sajnos.

Lakó Péterfi Tünde

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.