2015. október 28., szerda

Nézőpont: Jelentősen nőtt Orbán Viktor népszerűsége

Áprilisban a teljes népesség 28 százaléka választotta volna miniszterelnöknek Orbán Viktort, októberre viszont másfélszer többen, a megkérdezettek 43 százaléka nyilatkozott így.


Orbán Viktor, felmérés, Nézőpont Intézet, Magyarország, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor,
Orbán Viktor. Fotó: Varga György/MTI
A Nézőpont Intézet a Heti Válasz megbízásából készített felmérést.

A felmérés összefoglalója szerint a kormányfő támogatottságának erősödése a bevándorlás-ügyben kialakult tartós nemzeti egységnek, valamint annak köszönhető, hogy továbbra sincs ellenfele a pártvezetők között.

Orbán Viktor, felmérés, Nézőpont Intézet, Magyarország, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor,
Az ábra kattintással nagyobb méretben megtekinthető. Forrás: Nézőpont Intézet

A többiek


Vona Gábort közel fele annyian választanák csak kormányfőnek: a Jobbik elnökét áprilisban a megkérdezettek 13 százaléka választotta volna miniszterelnöknek, októberben csak 7 százalék.

A baloldali pártvezetők közül továbbra is Gyurcsány Ferencet választanák a legtöbben miniszterelnöknek, őt áprilisban a megkérdezettek 10 százaléka, októberben a 7 százaléka tartotta alkalmasnak a posztra. Tóbiás József, Szigetvári Viktor, illetve Schiffer András támogatottsága egyaránt 1 százalékos. Karácsony Gergely PM-es politikust áprilisban még a megkérdezettek 6 százaléka választotta volna miniszterelnöknek, októberben már csak 3 százalék.

További 2 százalék egyik pártvezetőt sem választaná kormányfőnek, de nem is tudott erre alkalmas személyt megnevezni. Az ebben a kérdésben bizonytalanok, illetve nem válaszolók aránya 35 százalék - olvasható az elemzésben.

A Nézőpont Intézet október 17-21. között, ezer ember kiválasztásával, reprezentatív mintán végezte el telefonos kutatását. A felmérés hibahatára legfeljebb 3,2 százalék.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI