2015. október 7., szerda

Megtalálta Orbánt a Financial Times

Magyarország migrációs politikáját bírálja a Financial Times európai kiadásának szerdai számában megjelent, Az európai ideálokat elpusztító demagógok című írásában Kati Marton amerikai-magyar író, újságíró.


Financial Times, Orbán Viktor, menekültpolitika, Magyarország, migráció, illegális bevándorlás, határzár, határkerítés, Kati Marton
Ideiglenes műszaki határzár építése a magyar-horvát határon. Fotó: Mohai Balázs/MTI
„Számomra Magyarország viselkedése különösen nyugtalanító” - írja a szerző.

Kati Marton szerint a határon katonák terelik és zaklatják a menekülőket, a miniszterelnök pedig „mind drákóibb menekültellenes” intézkedéseket hozat. Emlékeztetett rá, hogy egykor maga is (56-os) menekült volt, s - húzta alá - nem migráns.
Az unió tagjai, akik a pénzügyekben olyan hangosak, sokkal kevésbé tűnnek annak, amikor alapértékekről van szó: emberi jogokról és arról, hogy rendesen bánjanak a menekültekkel - jegyezte meg.
Marton bírálta a menekültek szétosztásának a módszerét is, hiszen nincs eszköz a kikényszerítésére.
Orbán úr idegengyűlöletének vírusa Keleten és egyre inkább Nyugaton is megfertőzi az országokat. Ha a tagállamok minden uniós értéknek fityiszt mutathatnak, akkor az EU nem több pénzkiadó automatánál? Ha igen, Orbán úr akadálytalanul folytathatja politikáját, az egész tömb kárára - írta Marton, feltéve a kérdést: vajon mi kell ahhoz, hogy egy uniós tagállam elveszítse szavazati jogát?
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI