2015. október 16., péntek

Leminősítette Magyarországot a horvát kormányfő

Zoran Milanovic és Orbán Viktor tárgyaltak az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt, de sokra nem mentek egymással.


Zoran Milanovic, Horvátország, Magyarország, migráció, EU-csúcs, bevándorlás, magyar-horvát határ,
Milanovic és Orbán egyetértenek abban, hogy nem értenek egyet.
Fotó: Botár Gergely/MS/MTI
Milanovic beszámolója szerint: arra jutottak, hogy Magyarország nem küld katonákat a horvát-magyar határra, csak a szerb-magyarra. A horvát kormányfő nem is érti, hogy „minek oda katonaság, ha ott a fal”.

Milanovicnak van egy titkos terve


Magyarország politikája „nem talált megértésre az Európai Unióban”, Magyarország „nem lényeges”, ezért „azt csinál, amit akar” - jelentette ki Milanovic.

A horvát miniszterelnök arra reagált, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter csütörtökön a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva közölte: ha ez Európai Unió nem hoz létre közös határvédelmi egységet a görög schengeni határ biztosítására, akkor Magyarország kész lezárni saját schengeni határát Horvátországgal.

Újságíró kérdésre, mit tesz Horvátország, ha nem irányíthatja többé a magyar határra a migránsokat, Milanovic megismételte korábbi nyilatkozatát, hogy mindenki nyugodt lehet, de a tervekről és a különböző lehetőségekről nem beszélt.
A horvát állampolgárok nyugodtak lehetnek, Zágrábnak van megoldása a menekültválság kezelésére, függetlenül attól, hogy Magyarország mit tervez határával - mondta a horvát miniszterelnök újságíróknak pénteken Brüsszelben, az EU-csúcs után.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.