2015. október 13., kedd

Le kell bontani a sebtiben felavatott erdélyi autópályát

A România Liberă napilap által megszerzett szakértői jelentés szerint teljesen el kell bontani és újra kell építeni a dél-erdélyi autópályának egy tavaly novemberben átadott szakaszát.


autostrada Sibiu-Orastie, Románia, infrastruktúra, CNADNR, Nagyszeben-Szászváros autópálya, Impregilo Salini
Forrás: Digi24
A jelentést a román autópálya-társaság (CNADNR) szakértői készítették, miután szeptember elején lezárták a Nagyszeben-Szászváros autópálya egy 12 kilométeres szakaszát.

A szakértők megállapították, hogy 8-10 méteres mélységben víz szivárog be az autópálya alá, és ez okozza a felszínen megjelenő repedéseket. A szakértők a pálya 60-as kilométerénél a burkolat és az alapozás teljes elbontását, és a vízelvezetés utáni újraépítését javasolták.

Egymásra mutogatnak 


Egy korábbi szakértői jelentés alapján az autópálya-társaság egyértelműen a kivitelezőt tette felelőssé a kialakult helyzetért.


Ebben a jelentésben azt állapították meg, hogy az olasz Impregilo Salini társaság nem a kivitelezési technológiának megfelelően járt el, és nem megfelelő minőségű anyagokat használt.

Az olasz kivitelező viszont úgy tekinti: mentesült a felelősség alól azáltal, hogy a pályaszakaszt az autópálya-társaság kérésére és felelősségére nyitották meg tavaly novemberben, két nappal az elnökválasztás előtt.

autostrada Sibiu-Orastie, Románia, infrastruktúra, CNADNR, Nagyszeben-Szászváros autópálya, Impregilo Salini
Forrás: Digi24
A pályanyitáson Victor Ponta miniszterelnök és Ioan Rus akkori szállítási miniszter is részt vett. Az autópálya-szakasz hivatalos átvétele azóta sem történt meg.

20 százakkal drágább lesz; még ennél is többe kerülhet


A România Liberă megemlítette, hogy a vitás ügyekre szakosodott szakértői bizottság — amelyet döntőbírának ismertek el a szerződésben — jogosnak tartotta a kivitelező igényét a kivitelezési díj 20 százalékig terjedő kiegészítésére. A lap szerint Románia elveszítheti az autópálya-építés EU-s finanszírozását, ha 2015 végéig nem veszi át az immár hibátlanul megépített autópálya-szakaszt.

Drasztikus megoldás


A CNADNR honlapján közzétett közlemény szerint kizárólag a kivitelezőt terheli a felelősség a repedések miatt.


A társaság leszögezte, a tervezési és az útépítési munkálatokat is végző olasz Impregilo Salini társaságnak saját költségén kell kijavítania a hibát.

Narcis Neaga, az autópálya-társaság vezérigazgatója drasztikus megoldásnak tartotta az út elbontását, de hozzátette, a kivitelező csak így felelhet meg a minőségi és biztonsági előírásoknak.

Az autópálya-társaság szeptember elején azt közölte, hogy kedvező időjárási viszonyok esetén másfél hónapig tartanak a javítási munkálatok az érintett szakaszon.
Az Európai Unió forrásaiból épülő dél-erdélyi autópálya a magyar-román határ nagylaki határátkelőhelyétől Aradon, Temesváron és Déván át vezet Nagyszebenbe, majd az Olt völgyén szeli át a Kárpátokat. A pályának eddig a határ és Temesvár közötti, valamint a Déva és Nagyszeben közötti szakaszait adták át.
KAPCSOLÓDÓ:
VéleményKampánysztráda zátonyon

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás MTI