2015. október 8., csütörtök

Így „zaklatják” a menekülteket a magyar rendőrök

Épp a tegnap szemléztük — via MTI — Kati Marton, amerikai-magyar író, újságíró Financial Timesban megjelent írását, amiben egyebek mellett az áll, hogy a magyar „határon katonák terelik és zaklatják a menekülteket”.


illegális bevándorlás, Zákány, magyar rendőrség, ENSZ, UNHCR Magyarország, migráció,
Maguktól értetődő, ám annál felemelőbb pillanatok Zákányban. Fotó: Pere Krisztina
A fenti állítás cáfolata egy, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi irodája (UNHCR Magyarország) Facebook-oldalán közzétett történet és fotósorozat formájában érkezett meg.

A „maguktól értetődő, ám annál felemelőbb pillanatokat” Zákányban örökítette meg Pere Krisztina. Lássuk, mi történt!

A horvát-magyar határnál szolgálatot teljesítő magyar rendőrök felsegítettek egy kerekesszékes menekültet az osztrák határ felé induló vonatra - derül ki a bejegyzésből.

A tolókocsis menekült és segítője egy darabig tanácstalanul állt a vasúti töltés tövében, ám megtorpanásukat látva nyomban ott termett két nagylelkű, segítőkész rendőr, akik a mozgásképtelen férfit felsegítették a társa hátára, ők pedig azzal a lendülettel fölkapták a kerekesszéket és felcipelték a vonatra.

A jelentet végig fotózó, Zákányban élő Pere Krisztina szerint a két rendőr testbeszédéből egyértelműen azt lehetett kiolvasni, hogy számukra „mi sem volt természetesebb”.

Kíváncsiak vagyunk, hogy ez a történet milyen formában — ha egyáltalán — járja be a világsajtót.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.