2015. október 21., szerda

Ferenc pápa rákos?

A Quotidiano Nazionale olasz hírportál szerdára virradóra azt közölte, hogy Ferenc pápa jóindulatú agydaganat miatt egy japán specialistához fordult.


Ferenc pápa, egyház, rákbetegség, agydaganat, Vatikán, Quotidiano Nazionale, Fukusima Takanori, Federico Lombardi
Fotó: Alessandro Bianchi/AP/Pool/MTI
A Szentszék azonnal cáfolta a hírt, és felelőtlenségnek nevezte annak közlését.

A Quotidiano Nazionale értesülései szerint a 78 éves Ferenc pápa Toscanában, a Pisa közeli San Rossore di Barbaricinában levő klinikán járt, ahol Fukusima Takanori japán orvosprofesszor vizsgálta meg. Az egyházfőnek jóindulatú agydaganata van, de nincs szükség műtéti beavatkozásra.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő azonnal reagált: alaptalannak nevezte a hírt, és „súlyos felelőtlenségnek” annak megjelentetését. Lombardi úgy fogalmazott: a közölt információk nem érdemelnek figyelmet.

Andrea Canigni, a QN főszerkesztője válaszában ugyanakkor megerősítette az általuk szerzett információk hitelességét, hangsúlyozva, hogy alaposan utánajártak az értesüléseknek.
Semmi kétség nem fűződik a közölt információk megalapozottságához. Amiként állam- vagy kormányfők esetében, a sajtónak a pápával kapcsolatban is kötelessége közölni az egészségére vonatkozó híreket - írta Canigni.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI