2015. október 10., szombat

Embercsempészettel vádolják Angela Merkelt

A menedékkérők beengedéséről hozott döntése miatt feljelentette a német kancellárt az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt.


migráció, Németország, Angela Merkel, AfD, Orbán Viktor, illegális bevándorlás,
Kezi'csókolom. Orbán Viktor és Angela Merkel Budapesten. Fotó: Illyés Tibor/MTI 
A párt megítélése szerint a kancellár „úgy tevékenykedett, mint egy embercsempész”, amikor a Magyarországról elindult menedékkérők ezreit ellenőrzés, regisztráció nélkül beengedte Németországba.

Az AfD a legnagyobb parlamenten kívüli német politikai erő.


A konzervatív CDU/CSU pártszövetségtől jobbra elhelyezkedő, euroszkeptikus, a gazdaságban liberális elveket hirdető pártként indult 2013-ban, és legfőbb témája az euróövezeti válság kezelésének bírálata volt. A 2013 őszén tartott Bundestag-választáson nem érte el a bejutáshoz szükséges 5 százalékot — a szavazatok 4,7 százalékát szerezte meg —, és az idén nyáron az irányzatok belső harcában szétszakadt.

A pártot a széles körben jobboldali populistaként jellemzett irányzat vitte tovább, amely elsősorban a menekültválságra összpontosít és hevesen bírálja a kormány menekültpolitikáját.

Hirdetés ________________________________________
Székely Nemzeti Tanács, Székelyföld, őrtüzek, Székelyföld határai, lármafa, székely autonómia,
_______________________________________  Hirdetés

Az AfD népszerűsége emelkedik, a legutóbbi adatok szerint országos támogatottsága elérte a 7 százalékot, és az ország keleti részén, a volt NDK területén már 12 százalékon áll. A keleti, Türingia tartományi Erfurtban hetente tüntetést tartanak, amelyen hétről hétre egyre többen jelennek meg. A legutóbbi, szerdai megmozduláson már 8 ezren voltak.

Alexander Gauland, a párt egyik alelnöke szerint az uniós külső határ védelméért folytatott tevékenysége miatt az európai egységért végzett kiemelkedő munkásság elismeréseként járó Károly-díjra kell jelölni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI