2015. október 23., péntek

Egy tábornyi migránssal sem bírtak az osztrákok

Az osztrák hatóságok teljesen feladták a szlovén-osztrák határ melletti Spielfeldnél kialakított tranzittábor őrzését.


migráció, illegális bevándorlás, Ausztria, Spielfeld, illegális határátlépés, Szlovénia,
Feltarthatatlanok. Fotó: Erwin Scheriau/EPA/MTI
A menekültek ugyanis több helyen megrongálták a tábor kerítését, és újra kitörtek a senki földjére, a spiefeldi határátkelő területére.

Az osztrák katonák és rendőrök több-kevesebb sikerrel azt próbálják megakadályozni, hogy a migránsok ellenőrizetlenül továbbmenjenek Ausztria belseje felé. Hangosbeszélőn felszólították, hogy nyugodtan várjanak arra, hogy buszokkal továbbszállítsák őket.

Ennek ellenére sokan elindultak a 67-es úton Leibnitz irányába, illetve százak választották, a tábor mellett húzódó vasútvonal töltését a továbbhaladásra.

migráció, illegális bevmigráció, illegális bevándorlás, Ausztria, Spielfeld, illegális határátlépés, Szlovénia, ándorlás, Ausztria, Spielfeld, illegális határátlépés
Visszaköszönő látvány: vasúti síneken menetelő migránsok. Fotó: Tréba Ákos/MTI
Ugyanakkor folyamatosan érkeznek a migránsok a szlovén oldalon található Sentiljben kialakított táborból is. Sok menedékkérő tanácstalanul bolyong a két határátkelő között, és a szlovén katonák irányítják őket Ausztria felé, illetve meggátolják, hogy visszatérjenek Szlovéniába.

A határátkelőn egyetlen büfé működik, amely előtt hatalmas sorokban várakoznak a migránsok.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI