2015. október 13., kedd

Băsescu: Egyetlen menekültet se fogadjunk be

Az aktív politizáláshoz nemrég visszatért volt román elnök szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia.


Traian Băsescu, Románia, bevándorlás, migráció, menekült-kvótarendszer, vorbeste liber tvr, TVR
Traian Băsescu szabadon beszélt. Forrás: TVR
Traian Băsescu a román közszolgálati televízió Vorbește liber! — magyarul: Beszélj szabadon! — című műsorában kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket.
A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. Aki akar, fogadjon be, aki idehívta őket, az fogadja is be. És itt megvan Merkel asszonynak a felelőssége, mert az a bejelentése, hogy jöjjenek a szíriai menekültek Németországba, katasztrofális következményekkel járt - jelentette ki Băsescu a műsorban.
A politikus úgy vélte, hogy a kvótarendszer azért rossz, mert ösztönzi a migrációt.

A volt államfő csapdának nevezte azt a törekvést, hogy Románia ne kerüljön Magyarországgal egy csoportba.
Nem Magyarországra, hanem Romániára figyelek, és nem érdekel, hogy propagandacélokkal valaki engem is egybecsomagol Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával. Én tudom a nemzeti érdeket - fogalmazott a volt elnök.
Azt is hozzátette, hogy az Európai Unióban jelenleg 23 millió munkanélküli van, és elsősorban nekik kell munkahelyet biztosítani, nem pedig a bevándorlóknak.

Traian Băsescu úgy vélekedett, hogy a menekültek kérdését az EU határain kívül kell rendezni.
Mindenáron be kell fejezni a háborút Szíriában, meg kell szüntetni az instabilitást Líbiában, ellenőrzés alá kell vonni az iraki állapotokat, és jobban kell ellenőrizni az afganisztániakat - javasolta a volt román államfő.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.