2015. október 9., péntek

Alpári módon inzultálta Magyarországot és Orbánt a horvát kormányfő

Legutóbbi nyilatkozatával Zoran Milanovic horvát miniszterelnök megsértette Magyarországot és a magyar embereket.


Horvátország, Magyarország, Zoran Milanovic, diplomácia, Orbán Viktor, migráció, Szijjártó Péter,
Orbán Viktor és Zoran Milanovic az EU-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozóján 2015. március 19-én. Fotó: Botár Gergely/MS/MTI
A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem teketóriázott, azonnali hatállyal bekérette Horvátország budapesti nagykövetét.

Zoran Milanovic a horvát index.hr honlapon közölt nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy:
  • "Magyarország Európa vakbele",
  • a miniszterelnöke "aktív kommunista, majd liberális volt, mindenből egy kicsit".
De belekötött hazája elnökébe is, kifogásolta, hogy Kolinda Grabar-Kitarovic Magyarországon azt mondta, hogy a horvát menekültügyi rendszer egy nap alatt összeomlott. Milanovic szerint egy frászkarikát omlott össze, „a horvát rendszer példás, és ezt gondolják az európai vezetők is”.
Mindenki magának választ társaságot, ez enyém Angela Merkel, Faymann és Cerar, de hogy ki Kolinda Grabar-Kitarovic társasága, nem tudom - mondta a horvát kormányfő.
Zoran Milanovic azért is bírálta a horvát államfőt, amiért az a V4-es országokkal tanácskozik, és erről nem egyeztetett vele, „tudniillik” - tette hozzá, „a horvát külpolitikát a kormány irányítja”.

Hirdetés ________________________________________
Székely Nemzeti Tanács, Székelyföld, őrtüzek, Székelyföld határai, lármafa, székely autonómia,
_______________________________________  Hirdetés

Szijjártó kiakadt


A magyar külügyér mindezzel kapcsolatban kiemelte: „senki sem engedheti meg magának, hogy Magyarországról ilyen hangnemben beszéljen”.


Zoran Milanovic megsértette Magyarországot, a magyar embereket, ez a nyilatkozat „kulturálatlan, civilizálatlan, Európához nem méltó”.

A külügyminiszter úgy látja, aki ilyet mond, „az nem méltó egyetlen európai ország vezetésére sem”.

Nem jelent enyhítő körülményt Zoran Milanovicnak, hogy „jól láthatóan hetek óta frusztrált, mert országának bevándorlókat ellátó rendszere egy nap alatt összeomlott, így Horvátország elbukott az első komoly schengeni teszten” - vélekedett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.