2015. október 20., kedd

Új lemezzel jelentkezett Dancs Annamari

Az elmúlt öt év összefoglalójaként jelent most meg a Színház, szerelem című hanghordozó, amely Annamari legsikeresebb színházi szerepeinek dalait tartalmazza.


Dancs Annamari, zene, operett, musical, Budapesti Operettszínház, Csárdáskirálynő, Honfoglalás, Budavári Palotakoncert

Az Operettszínház vezetősége és Annamari kollégáinak segítsége lehetővé tette, hogy az előadások élő felvételei kerüljenek a korongra.

Dancs Annamari a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Népi Együttesének szólistájaként turnézta végig 25 évvel ezelőtt a Kárpát-medencét. Azóta sok minden történt életében, a popdaloktól az igényesebb könnyűzenéig, a falunapok szerény színpadaitól a külföldi turnékig, a Kolozsvári Zeneakadémiától a Román Nemzeti Operettszínházon keresztül a Pesti Broadway-ig épült karrierje. Már több mint öt éve a Budapesti Operettszínház tagja, mára Annamari az Operettszínház vezető művészei közt van számon tartva, szubrettként a műfaj legreprezentatívabb operettjeiben és musicaljeiben játszhat.
Azért különleges ez a lemez, mert nem a hangstúdió steril környezetében készültek a dalok, hanem az előadások hangképei, benne van az előadás sava-borsa, a pillanatnyi érzés, a gesztus, és olykor azok a mellékszöszök is, amitől ízessé válik egy dal előadása – mondja Annamari.
Olyan színpadi művek slágerei vannak a lemezen, mint a Csárdáskirálynő, Miss Saigon, Borban a vigasz, Ördögölő Józsiás, A mosoly országa, Csókos asszony, A Bajadér, Viktória, Csínom Palkó, Marica grófnő vagy éppen a Honfoglalás.
Szubrettként igazán a partnereim oldalán bontakozhatok ki, és nagyon szerencsésnek érzem magam, mert az új lemezen olyan duett-partnerek működnek közre, mint Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly valamint az élő legenda, Huszti Péter. A kőszínházi felvételeken kívül még szerepelnek a Budavári Palotakoncert dalai is. Külön unikumnak számít, hogy a Huszti Péter tanár úrral rögzített duettek az utolsó, egyben a 150. Csókos Asszony búcsúelőadáson készültek – meséli a színész-énekes.
Z. Nagy István
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.