2015. szeptember 24., csütörtök

Taroltak az erdélyi filmesek Lakiteleken

Lakiteleki Filmszemle, Csibi László, aczó Dénes, Vargyasi Levente, Kinda István, Szenesek,
Csibi László székelyudvarhelyi rendező Édes Erdély, itt voltunk című alkotása, valamint a sepsiszentgyörgyi Vargyasi Levente és Kinda István Szenesek című filmje kapta a XV. Lakiteleki Filmszemle megosztott fődíját.


A beérkezett 71 alkotás közül — krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok, valamint híradós tudósítás és internetes kategóriákban lehetett nevezni — a zsűri 26 kisfilmet válogatott be a filmszemle versenyprogramjába.

Lakiteleki Filmszemle, Csibi László, aczó Dénes, Vargyasi Levente, Kinda István, Szenesek,
Csendélet szénégetővel. Fotó: Vargyasi Levente
Az egymillió forintot érő fődíj mellett Csibi László alkotása a Petőfi Népe és a Bolyai Filmműhely különdíját is elnyerte.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 500 ezer forintos különdíját és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szintén 500 ezer forintos különdíját pedig a Szenesek című alkotás kapta.


A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. 200 ezer forintos különdíját A csíksomlyói Salvator kápolna című alkotás kapta, amelyet az erdélyi Szépvízen alkotó Daczó Dénes rendezett.
A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület tizenötödik alkalommal hirdette meg a Lakiteleki Filmszemlét Gaál István Kossuth-díjas magyar filmrendező, fényképész, operatőr emlékezetére.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI