2015. szeptember 16., szerda

Szijjártó diagnosztizált: Pontának elment az esze

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter továbbra is tartja magát az általa megszabott kemény diplomáciai irányvonalhoz.


Szijjártó Péter, Victor Ponta, magyar-román kapcsolatok, diplomácia, Románia, Magyarország, menekültválság,
Szijjártó Péter. Fotó: Kovács Tamás/MTI
A magyar külügyér kemény szavakkal bírálta a román kormányfő azon kijelentését, hogy „a magyarországi döntéshozók semmivel nem jobbak, mint a szíriaiak vagy a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek a bevándorlók”.

Szijjártó annyira felháborodott, jogosan, tesszük hozzá, hogy szerda éjjel alvás helyett közleményt írt alaposan átnézte a beteg kórlapját, a részletes klinikai adatok alapján pedig kimondta a kegyetlen diagnózist:
Victor Ponta tegnap estére elveszítette önkontrollját, esztelen megnyilatkozásaival megsértette egész Magyarországot. Ilyen vad rágalmakat kulturált európai politikusok nem fogalmaznak meg
Szavaira — melyeket az egész magyar nemzet nevében kikérünk magunknak — csak egyetlen magyarázat lehetséges: teljesen elvesztette a lába alól a talajt a román belpolitikában - fogalmazott Szijjártó.
Az „emberként és európaiként” (fel)háborodott román kormányfő bicskanyitogató Facebook-bejegyzéséről itt olvashat részletesebben a nyájas olvasó. Már ha minden áron fel akar háborodni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.