2015. szeptember 16., szerda

Szentliga — Újabb dobogó a kékmadaraknak

Ahogy a beharangozóban is írtuk, a Maláj Nagydíjnak otthont adó versenypálya a szentligások egyik kedvence.


BlueBird Racing, Maláj Nagydíj, Formula-1 Szentliga, Szentliga, F1, sport, szimulátorbajnokság,

A sepangi aszfaltcsíkon a BlueBird Racing pilótái a korábbi szezonokban jó eredményeket értek el, a mostani futamra való felkészülésekben pedig remek formát mutattak.

De nemcsak a kékmadarak, a többiek is izgatottan várták a Szentliga X9 második megmérettetését.

Az első néhány körben a időjárás nem kedvezett a kékeknek, hisz hirtelen eleredt az eső, aminek következtében Szabó Lóránt úgy döntőt, hogy „talpakat” cserél. A köztes esőgumikra való váltás azonban egy lehetséges győzelemtől fosztotta meg: ahogy kigurult a bokszutcából, pechjére elállt az eső. Néhány keserves kör megtétele után - a nedves aszfaltra alkalmas gumiabroncsokkal szinte képtelenség ideális íven, és gyorsan autózni - Szabó ismét kerekeket cserélt, végül a harmadik helyen fejezte be a futamot.

A 24 számú autóban versenyző Hatházi Vilmos két pozíciót nyert a rajtnál, ez azért is volt jó mert a keményebbik keveréken rajtolt, míg a körülötte autózók mind a lágyabbik keverékkel kezdték a versenyt. Az eső nem segített Hatházi stratégiáján sem, hisz a keményebb gumi nem működött hűvösebb körülmények között. Pár körrel a futam vége előtt fékproblémák léptek fel, ami kicsúszáshoz vezetett. A kavicságyban, szárny nélkül sikerült csak megoldani a problémát. Ezt követően csak lassú tempóban tudott végigmenni a pályán, a megfelelő hűtés hiányában „elszállt” a motorja.

A futamon kettős FSR-győzelem született: Lukács Szabolcs az első, Vargyasi Tamás, a regnáló bajnok pedig a második helyen zárt. A csapatbajnokságot az FSR vezeti, egyéniben Lukács egyelőre „százszázalékos”, kettőből kettőt nyert.

Úgy tűnik hogy jelenleg nehéz tartani a tempót az FSR autóival, egyedül talán a BBR jelenthet veszélyt számukra. A Point Team, az előző csapatbajnokság győztese egyelőre nem talál magára, jelenleg csak 20 pontot gyűjtöttek.

Ami a BBR-t illeti, a csapat bizakodó a folytatást illetően, mint mondják, a tempójuk megvan hozzá. Kiderül Bahrainben!


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.