2015. szeptember 30., szerda

Szentliga — Pódium (kék)madártávlatból

A szentligások hétfőn a szimulátorbajnokság 19. kiírásának negyedik futamán, a Sanghajban rendezett Kínai Nagydíjon szálltak versenybe.


BlueBird Racing, F1, Formula-1 Szentliga, Kínai Nagydíj, Szentliga, szimulátorbajnokság,

A rajtrácson természetesen ott voltak a BlueBird Racing pilótái is, a „kékmadarak” tervezett szárnyalása azonban ismét elmaradt, s a futam előtti optimizmusba némi keserűség keveredett.

A leintés után Hatházi Vilmos kissé keserű szájízzel, Szabó Lóránt pedig igencsak elégtelenségét kifejezve és csalódottan nyilatkozott. Okos Zsoltnak sem sikerült minden teljesítenie abból, amit eltervezett a futam előtt, de azért pozitívan értékelt.

A BBR három versenyzője a következőképpen összegezte a történteket:
Hatházi:
A bokszutcából rajtolva nem láttam annak reális esélyét, hogy a pódiumon végezek, így a cél előttem a top 5 volt. Ebben az erős mezőnyben elsőre még ez is egy hiú ábrándnak tűnt, de mégis sikerült a kitűzött célt teljesítenem, ötödik helyen befejeztem a versenyt.
Szabó:
Sajnos az időmérő edzés nem sikerült úgy, ahogy terveztem. Az utolsó gyors körömön hibáztam, és ezzel el is úszott a rajtelsőség. Ráadásul a rajtnál veszítettem egy helyezést, így kénytelen voltam csatába bonyolódni, aminek az lett vége, hogy a gumik pár kör alatt iszonyatosan túlmelegedtek és az autó nagyjából irányíthatatlanná vált. Ehhez hozzájárult nagy részben az is, hogy a futamon végig 40 ̊C fok felett volt az aszfalt hőmérséklet, mi pedig teljesen másra számítottunk. A sok vezetői hiba miatt a futam egy adott szakaszában a nyolcadik helyig is visszaestem, innen sikerült visszakapaszkodni a negyedik helyig. 
A futam alakulását figyelembe véve nem rossz a negyedik hely, ugyanakkor úgy érzem sokkal többet is ki lehetett volna hozni.
Okos:
A visszatérésem utáni második futamon már sokkal jobban sikerült minden, igaz, most is voltak felejthető megmozdulásaim. A rajt nagyon szépen összejött. Sikerült három helyet is javítanom a rajtpozíciómhoz képest, 10 helyről rajtoltam. Sajnos a végsebességem nem volt elégséges a pozícióm megtartására, és egy előzésnél megkoccintottam Györkovács János autójának hátsó részét, aminek következtében megsérült az első szárnyam. A sérülést követően igencsak szenvedtem az autóban, többször megpördültem. A korai bokszkiállás miatt sok helyet veszítettem. De a javítás után az autóm visszanyerte az erejét. Innen kezdve sikerült jó kis köröket autóznom, de a pontszerző helyen nem jött össze. 
Összességében elégedett vagyok ezzel a futammal és remélem a csapattársaim is elégedettek az eredménnyel. Egy hét múlva Barcelonában már remélhetőleg tovább fejlődünk, és úgy részemről, mint a csapat részéről jobb eredmények születnek.
(Okos)
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.