2015. szeptember 7., hétfő

Szentliga — Ma este elrajtol a 19. idény

A rendkívül népszerű és látványos online szimulátorbajnokság 19. szezonjához érkezett; a Szentliga X9 évre keresztelt idény szeptember 7-én, román idő szerint este 10 órakor veszi kezdetét.


BlueBird Racing, Formula-1 Szentliga, Szentliga, szimulátorbajnokság, sport, F1, Ausztrál Nagydíj,

A rajtrácsról természetesen ebben az idényben sem hiányoznak a vhegy.com médiatámogatását élvező BlueBird Racing-versenygépek.

A versenyszabályzat azon módosítását miszerint ezentúl az eddigi négy helyett csak három versenyzőt „foglalkoztathatnak” a csapatok, a BBR úgy küszöbölte ki, hogy létrehozott egy testvércsapatot. Így senkitől sem kellett megválni, a Dynamic Team nevet viselő új csapat pedig teljes mértékben élvezi majd a BBR technikai támogatását.

Ami a BBR célkitűzéseit illeti,  azok idén sem változtak: a csapatbajnokság elnyerése, és ezen belül minél jobb helyezések elérés az egyéni pontversenyben. A versenyzők elszántak, készen állnak a megmérettetésekre, arra, hogy felvegyék a versenyt a top-csapatokkal és -pilótákkal.

Ettől az évadtól a csapat Okos Zsolttal, aki akár a nagy visszatérő lehet, lévén, hogy az előző szezonokban megmutatta már, hogy van benne potenciál.

Új szezonhoz új „köntös” dukál


A versenyautók új külsőjének megalkotását ezúttal „házon belül” oldott meg a csapat.


A 760 lóerővel rendelkező együléses autó egy agresszívabb kinézetett kapott, a kék alapszín a angol megnevezéséből adódik.

Az első futam


A csapat pilótái ugyan még nem érzik teljesen felkészültnek magukat az idény első megmérettetésre, de a felkészülés jó ütemben halad, ezért egy remek kezdésben bizakodnak a nyitófutamon, amelynek az ausztráliai Melbourne add otthont.


A 46 körös verseny egy jobb rálátást ad majd arra, hogy milyen szinten vannak az ellenfelek jelenleg, és ehhez viszonyítva a csapat esélyeiről is tisztul majd a kép.

A szezonnyitó nagydíj élőben követhető a Simrace.tv-n, hétfő este 22 órától (RO).
Hatházi Vilmos

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.