2015. szeptember 14., hétfő

Szentliga — A kékmadarak pontokért repülnek Sepangba

A Szentliga szimulátorbajnokság 19. kiírásának második megállója a Maláj Nagydíj.


Formula-1 Szentliga, Szentliga, F1, sport, szimulátorbajnokság, Maláj Nagydíj, BlueBird Racing,

A sepangi aszfaltcsík azon versenypályák egyike, ahol számos izgalmas versenyt produkáltak már a szentligások, ami jórészt az új generációs pálya karakterisztikáinak köszönhető: sok előzési pont és számos gyors kanyar. Ehhez jön még hozzá az időjárás kiszámíthatatlansága.

A versenykiírás szerint a csapatok a legkeményebb és a közepes gumikeveréket használhatják a versenyen, a szabályzat mindkét keverék használatát kötelezővé tette.

A BlueBird Racing felállása a sepangi pályára változatlan maradt: Szabó Lóránt és Hatházi Vilmos lesz jelen a rajtrácson, Okos Zsolt a Kínai Nagydíjon fog majd bemutatkozni a „kékek” autójában.
A teszteredmények alapján van okunk a bizakodásra, és úgy indulunk neki a versenynek, hogy 1 ponttal többet szeretnénk szerezni mind az Ausztrál Nagydíjon. Lóri a második, míg Vili a harmadik leggyorsabb a pályán, és így komoly esély van arra, hogy az időmérőn, és persze a futamon is jól szerepeljenek az autóink.   
A verseny „normális” menetét az időjárás is befolyásolhatja: már többször előfordult, hogy szakadó esőben a versenyeztek pilóták, idén azonban még nem volt alkalmuk tesztelni az esős gumikat, ezért most komoly veszélyt jelenthet egy esetleges eső.

A futamot hétfő este 22 (román idő) órától közvetíti a Simrace.tv. (Hatházi)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.