2015. szeptember 23., szerda

Szentliga — A kékmadarak elszalasztott győzelme

A 19. Szentliga-bajnokság  harmadik versenye Bahreinbe szólította a sebesség megszállottait.


BlueBird Racing, Formula-1 Szentliga, Szentliga, sport, szimulátorbajnokság, Kínai Nagydíj, F1,

A futamra való felkészülések során a BlueBird Racing pilótái találtak némi, a csapatversenyben jelenleg éllovas FRS-re való felzárkózáshoz szükséges plusz tempót az autóikban, ráadásul Szahírban a harmadik versenyző, Okos Zsolt is bemutatkozott, így a kékek három autóval indulhattak a pontvadászatra. 

Az időmérő, amit ismét Lukács Szabolcs (FSR) nyert meg, a BBR számára felemás eredményeket hozott: Hatházi Vilmos ugyan a harmadik lett, de Szabó Lóránt nem tudott egy tiszta kört sem futni a forgalom miatt, Okos pedig csak a tizenötödik helyről várhatta a zöld lámpákat, ráadásul már a start előtti pillanatokban meggyűlt a baja a technikával, egy kábel rakoncátlankodása bokszutcai rajtra kényszerítette. Gondok voltak a többiekkel is: egy lemaradt autó miatt a versenyzők igen lassú tempóban sorakoztak fel a rajtrácsra.

Szabó versenye jól indult, kiváló stratégiájának köszönhetően ott találta magát az első helyen, ám néhány körrel a leintés előtt egy lekörözött pilóta — Incze Arnold (Roll ON) — figyelmetlen manővere a padlóra küldte a futam virtuális győztesét, így a BBR elbúcsúzhatott a győzelemért járó 25 egységtől. Szabó megpróbálta még menteni a helyzetet, de sérült autóval nem tudta felvenni a harcot a későbbi győztessel, a Point Team-es Szonda Hunorral. Körökkel később aztán az ütközésben sérült fékek felmondták a szolgálatot, így Szabó neve mellé egy DNF került.

A bokszból rajtoló Okos versenye sem volt sima, 9 körrel a vége előtt az ő fékei is bedobták az unalmast, így a második BBR-autó versenynapja is idő előtt véget ért Szahírban.

Hatházi futamát — még a soron következőt is — már az első kanyar meghatározta: hozzáért az előtte haladó autóhoz, elvesztette az első szárnyát és egy láncreakciót indított, amiben több autó is érintett volt. Leintés után a versenybírák Hatházit megbüntették, a következő versenyen a bokszutcából rajtolhat, ráadásul egy 30 mp-es időbüntetést is kapott, amit majd hozzáadnak a versenyidejéhez.
Hibáztam az első kanyarban, sajnos benne van a pakliban. A felvezető kör iszonyú hosszúra sikeredett, kizökkentett teljesen, és az abroncsok is nagyon lehűltek - magyarázta Hatházi a futam után a balesetre utalva.
Szonda Hunor győzelmével a címvédő gárda (Point Team) visszatért az esélyesek közé, valószínű, hogy a siker a következő versenyekre is löketet ad a csapatnak. Az FSR ismét kiválóan teljesített: a címvédő Vargyasi Tamás a második, Lukács a harmadik helyen zárt.

A következő versenyt Kínában szervezik, és elmondásuk szerint a kékmadarak már most hergelik a motorokat egy pont-gazdag szereplés reményében. (Hatházi)

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.