2015. szeptember 9., szerda

Szentliga — Jól szerepeltek a kékmadarak a szezonnyitón

Pedig a BlueBird Racing istálló pilótái nem éppen az optimizmustól túlfűtötten várták a Szentliga szimulátorbajnokság szezonnyitóját, az Ausztrál Nagydíjat.


Formula-1 Szentliga, Szentliga, szimulátorbajnokság, sport, F1, BlueBird Racing, Ausztrál Nagydíj,
Hatházi Vilmos útban a második hely felé. Fotó: Szentliga/BBR/vhegy
Bevallásuk szerint a melbourne-i futamra való felkészülés nem sok reményre adott okot, ám ennek ellenére 24 ponttal máris feliratkoztak a tabellára.

Az időmérőn Hatházi Vilmos a viszonylag jónak számító negyedik helyen végzett, csapattársa, Szabó Lóránt azonban a bokszutcából kényszerült indulni. Végül előbbi a 2., utóbbi pedig a 7. helyen hozta haza az autót, ráadásul a versenyben futott leggyorsabb kör is egy BBR-versenyző nevéhez fűződik. 
Hatházi Vilmos, P2:
A szezon első versenye, így hát még nem állunk ott ahol kellene a felkészülés terén. Nagyon jó helyezést sikerült elérni, a 18 pont pedig, mondanom sem kell, aranyat ér. 1,2 mp volt a hátrányom a verseny végén, ami reménykedni enged a következő nagydíjon való szereplést illetően.
Szabó Lóránt, P7:
A szezon első futamát nagyban megpecsételte az, hogy bokszból kellett elrajtolnom. Ez sajnos a vártnál sokkal nagyobb hátrányt jelentett számomra, hiszen amire zöld jelzést kaptam, arra a mezőny gyakorlatilag már több mint fél kört tett meg. 
A mezőny hátsó régiójához viszonylag hamar sikerült felzárkoznom és az előzések is simán mentek. Nem sok esélyem volt a hetedik helynél előrébb végezni, hiszen az élmenők kemény tempót diktáltak, a kezdeti hátrány soknak bizonyult. 
Összeségében nem rossz a 7. helyezés úgy, hogy a csapattársam a 2. helyen végzett, hiszen így jó pár pontot sikerült begyűjteni, de a következő futamokon mindenképpen szükséges lesz javítani a teljesítményünkön.
Hatházi Vilmos
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.