2015. szeptember 25., péntek

Sebesülten született egy kisbaba Szíriában

Repeszdarabbal a homlokában jött a világra egy kisbaba a háború dúlta Aleppóban.


Syrian Expatriate Medical Association, Szíria, polgárháború, Aleppo, Amel,
„Még meg sem született, de már célpont lett.” Forrás: Facebook/SEMA
A találat még anyja méhében érte, aki három másik gyermekével együtt sérült meg egy légitámadás során.

A CNN beszámolója szerint a szíriai család tagjai vélhetően a kormányerők bombázása során sebesültek meg szeptember 18-án, amikor a város lakónegyedében sok otthon dőlt romba.

A kilenc hónapos várandós anyát, Amirát számos sérüléssel szállították egy aleppói kórházba könnyebben sérült három gyermekével együtt. A várandós asszony hasán is vérző seb volt, ezért azonnal császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok. Megdöbbenésükre az újszülött bal szeme fölött a homlokába fúródva egy repeszdarabot találtak. A repeszdarabot eltávolították, és az Amelnek (magyarul Remény) elnevezett kisbaba a jelentés szerint már jól van.
Nem tudjuk, hogy a kislány mentette meg anyját a repesztől vagy az anya mentette meg a kisbabát. (...) Még meg sem született, de már célpont lett. Ilyen időket élünk. Remélem, jobb jövő vár rá - nyilatkozta a kislányt megoperáló orvos a CNN-nek.
A CNN szerint Amel története tragikusan illusztrálja a háború sok tízezernyi áldozatának sorsát, amely milliókat késztet menekülésre.
Miközben az európai vezetők azzal foglalkoznak, hogy a beáramló bevándorlók és menekültek átlépik a határaikat, Amel története magyarázattal szolgál arra, hogy miért zajlik ez a tömeges migráció - fűzte hozzá a hírportál.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI