2015. szeptember 12., szombat

Pro-bevándorlás tüntetés Budapesten

Egy Nyugat-Európába vezető magyarországi tranzitfolyosó kialakításáért tüntetett a Migráns Szolidaritás Csoport szombaton a Keleti pályaudvar előtt.


Refugees Welcome, migráció, Migráns Szolidaritás Csoport, Magyarország, Európai Unió, Keleti pályaudvar
Refugees Welcome - Budapest. Fotó: Marjai János/MTI
A demonstráció egy Európa-szerte összesen 80 helyszínen szervezett tüntetéssorozat keretében szorgalmazta a menekültek befogadását, valamint egy szolidaritáson alapuló közös európai menekültpolitika mielőbbi kidolgozását.

A szervezők az eseményre megfogalmazott felhívásukban többek között követelték, hogy „senkit ne deportáljanak” Szerbiába.

A tüntetés elején több nyelven, a magyar mellett például angolul és arabul is köszöntötték a részvevőket, majd koncertek következtek.

migráció, Migráns Szolidaritás Csoport, Magyarország, Európai Unió, Refugees Welcome
Refugees Welcome - Varsó. Fotó: Radek Pietruszka/EPA/MTI
A zenekarok fellépései között név nélkül felszólaló civil aktivisták elmondták, hogy „egy ember sem illegális, hiszen mindenki egyenlő”.

Kijelentették, hogy a civil társadalom képviselőiként nem félnek menekültektől, az eltérő kultúráktól és vallásoktól, továbbá az államtól sem.

migráció, Migráns Szolidaritás Csoport, Magyarország, Európai Unió, Refugees Welcome
Refugees Welcome - London. Fotó: Andy Rain/EPA/MTI
A szervezők egyike kiemelte, hogy a sok menekült érkezése lehetőséget adhatna az elöregedőben lévő országnak, hogy növeljék adóbevételeiket.

A tüntetés résztvevői egyebek mellett „Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít!” és „Jézus is egy migráns” feliratú táblákat emeltek a magasba.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI