2015. szeptember 21., hétfő

Orbán: A világ legtermészetesebb dolgát tesszük

Történelmi és erkölcsi kötelességünk megvédeni Európát, és amikor Magyarország a határait védi, akkor Európát is óvja - mondta a magyar kormányfő hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásában.


illegális bevándorlás, Magyarország, menekültválság, migráció, Orbán Viktor, Európa, határázár
Orbán Viktor. Fotó: Bruzák Noémi/MTI
„A világ legtermészetesebb dolga, ha az ember megvédi a családját, mi most éppen ezt tesszük” - mondta az illegális bevándorlással összefüggésben a magyar kormányfő.

Kifejtette: Magyarország ezer éve a nagy európai család megbecsült tagja, történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni Európát, ezáltal ugyanis Magyarország önmagát is védi.

Orbán szerint Magyarországnak kétfrontos küzdelmet kell folytatnia: meg kell védenie az ország és Európa határait, de meg kell küzdenie „a rövidlátó európai politikával is”.
Európa nem képes magára venni a világ összes baját, nem vagyunk képesek eltartani az összes gazdasági bevándorlót. Vitában állunk Brüsszellel, mást azonosítunk problémaként, a megoldás eszközeiként, a probléma következményeiként - folytatta a kormányfő.
Hozzátette: újra kell gondolni számos európai intézményrendszert, egy sor európai vívmányt. Erre vonatkozóan a magyar kormánynak vannak javaslatai:
  • Európa déli határainak közös megvédése,
  • a menekülttáborok EU-n kívüli elhelyezése,
  • azon országok segítése, amelyek már több millió háborús menekültet telepítettek le.
Mivel Európa nem tudja megvédeni saját külső határait, újabb és újabb belső határok záródnak le - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.
Európában nem alanyi jog a jólét, azért meg kell dolgozni - hangsúlyozta Orbán Viktor, utalva arra: rá kell bírni az illegális bevándorlókat a törvénytiszteletre.

A kormányfő azt mondta, világossá kell tenni mindenki számára, hogy Európa attól Európa, hogy itt világos szabályai vannak az együttélésnek.
A törvények uralma Európában nem elnyomást, hanem védelmet és biztonságot jelent. Le kell szögezni, hogy itt mindenki megdolgozott azért, hogy nyugalomban és biztonságban élhessen; megdolgoztak külön-külön az emberek és együtt a nemzeti közösségek is - fogalmazott a kormányfő.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI