2015. szeptember 21., hétfő

Orbán Viktor: Szabályosan lerohanták Magyarországot

„Lerohannak bennünket" - így kommentálta a tömeges bevándorlást a magyar miniszterelnök.


Orbán Viktor, Magyarország, illegális bevándorlás, migráció, Európai Unió,
A horvát-magyar zöldhatárt átlépő illegális bevándorlók. Fotó: Varga György/MTI
A bevándorlók „már nem csak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót” - jellemezte a bevándorlási helyzetet Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy több százezer, sőt millió bevándorló ostromolja Magyarország és Európa határait.

Az utánpótlás pedig bőséges, milliók készülnek útra kelni - hívta fel a figyelmet, példaként említve, hogy csak Irakban és Szíriában több millióan szorulnak humanitárius segélyre.

Hozzátette, hogy „az észak-afrikai védvonal” is összeomlott, az arab tavasz káoszt eredményezett, mivel a Nyugat által egyedül üdvözítő államformának tartott képviseleti demokrácia intézményei működésképtelenek ott, ahol nincs erre irányuló akarat.

A kormányfő kifogásolta, hogy Európa „nemhogy tárva, nyitva hagyta az ajtókat és ablakokat, még meghívókat is küldözgetett a bevándorlóknak”.

Szerinte egyébként a bevándorlók rossz politikai döntések áldozatai, „a világ valójában hátat fordított ezeknek az embereknek”.

Orbán érthetőnek is tartja, hogy sokan közülük, akik nehéz körülmények között élnek, elindulnak Európába, egy „gazdag, de gyenge világrégióba”, ám világosan látszik: Európa nem képes magára venni a világ összes baját, nem képes eltartani az összes gazdasági bevándorlót.

Orbán elgondolkodtatónak, hogy a bevándorlók még Németországban is azért tüntetnek, hogy Svédországba mehessenek.
Orbán Viktor szerint a bevándorlásban nem lesz „téli szünet”, helyette fokozódó nyomásra kell számítani. 

Értékelése szerint vannak Európában, akik szerint jó dolog a változás, az, ha nagy számú muzulmán közösségek, párhuzamos társadalmak jönnek létre, s nekik joguk van ezt akarni. „Ha jó ez, ha rossz, mi ezt nem akarjuk” - szögezte le, s a szilárd magyar álláspontot azzal magyarázta, hogy:
Bennünket a magyar nép nem bízott meg azzal, hogy ilyen változásokat eltűrjünk.
A magyar kormányfő Magyarország történelmi és erkölcsi kötelességének nevezte Európa megvédését.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Híradó